Pred ljubljansko Olimpijo nov teden negotovosti

Nogomet 31. Okt 202314:08 0 komentarjev
Kapetan zmajev je ostal v Ljubljani. Do zime? Foto: Aleš Fevžer

Potem ko so v nedeljo zgolj remizirali proti Aluminiju (0:0) je pred ljubljansko Olimpijo nov izjemno razgiban teden, v katerega trener Zoran Zeljković vstopa s kar nekaj odprtimi vprašanji. V prvi vrsti Ljubljančani čakajo na izvid magnetne resonance, ki bo pokazal, kako huda je poškodba kapetana Timija Maxa Elšnika, negotova pa je tudi usoda četrtkove pokalne tekme proti zasedbi Brinje Grosuplje.

Četrtkova tekma šestnajstine finala slovenskega pokala Pivovarne Union bi morala biti pravi praznik za vse navijače drugoligaša Brinje Grosuplje. A v kraju približno 20 kilometrov jugozahodno od slovenske prestolnice imajo kar nekaj preglavic z organizacijo težko pričakovanega obračuna, ko naj bi se Brinje udarile z aktualnim državnim in pokalnim prvakom ljubljansko Olimpijo.

Obilno deževje, ki je te dni zajelo Slovenijo, je namreč dodobra zalilo zelenico stadiona NK Brinje, ki je trenutno bolj ali manj poplavljena in ni primerna za izvedbo nogometnega dvoboja. Tekma bo tako najverjetneje prestavljena na bližnjo igrišče z umetno travo, s katero imajo sicer nogometaši Olimpije v zadnjem obdobju vse prej kot dobre izkušnje. Tudi termin, četrtek ob 14.00, ni ravno zagotovilo za nogometni praznik, kakršnega so se nadejali v Grosupljem.

Domačini sicer še računajo na to, da bi zelenico osrednjega stadiona z naravno travo pripravili do te mere, da bo pripravljena za četrtkovo tekmo, a napovedano vnovično deževje organizatorjem prav veliko upanja ne vpliva. Tudi prestavitev tekme ne pride v poštev, saj ima Olimpija zaradi evropskih preizkušenj izjemno zgoščen ritem tekem. Negotovost, da ne ve, na kakšni podlagi se bo njegova ekipa udarila z drugoligašem, zagotovo ne lajša dela Zoranu Zeljkoviću, ki ima na začetku svoje kariere pri zmajih že tako ali tako obilo preglavic.

Brinje Grosuplje
Četrtkov nogometni praznik v Grosupljem bo imel kar nekaj lepotnih napak. Foto: NK Brinje Grosuplje/Facebook

Kakšna bo diagnoza poškodbe kapetana Olimpije?

Poleg vnovičnega ‘skoka’ na umetno travo stratega zeleno-belih zagotovo ne veseli niti pogled na seznam poškodovanih nogometašev, na katerem se je dalj časa odsotnemu vratarju Matevžu Vidovšku zdaj pridružil še kapetan Timi Max Elšnik. Slovenski reprezentant je na tekmi z Aluminijem začutil bolečino v zadnji stegenski mišici, današnji pregled z magnetno resonanco pa bo pokazal, da kako resno poškodbo gre. Skoraj zagotovo bo 25-letnik izpustil četrtkovo pokalno tekmo, vprašljiv pa je tudi njegov nastop na nedeljskem derbiju Prve lige Telemach, ko zmaji v Celju gostujejo pri vodilni ekipi lige.

Vendarle pa je novi trener zmajev v teh dneh dobil tudi nekaj dobrih informacij. Po mesecu odsotnosti se v polni pogon treningov vrača bočni branilec David Sualehe, ki bo tako najverjetneje znova v kadru Olimpije na izjemno pomembni tekmi proti grofom.

Vrhunci tekme Olimpija – Aluminij 0:0

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!