Pred polfinalom težave za nizozemsko reprezentanco

Euro2024 9. Jul 202420:51 0 komentarjev
Nizozemski avtobus
FOTO: Profimedia

Nizozemska nogometna reprezentanca, ki jo v sredo čaka polfinale evropskega prvenstva v Nemčiji, je zaradi prometnega kaosa zamujala na poti na prizorišče tekme v Dortmundu. Zaradi odpovedi vlaka so nazadnje Nizozemci v Dortmund odleteli, krovna zveza Uefa pa je odpovedala načrtovano novinarsko konferenco, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nizozemska izbrana vrsta je nameravala v Dortmund iz svoje pripravljale baze v Wolfsburgu odpotovati z vlakom, vendar ga ni dočakala. Kot poroča dpa, so nemške železnice načrtovani vlak odpovedale, ker je pred tem na progi zaradi okvare obtičal drug vlak ter povzročil popoln razpad prometnega sistema.

Nizozemska nogometna zveza KNVB je težave potrdila in zapisala, da bodo nogometaši v Dortmund namesto ob 16. uri prispeli šele zvečer. Krovna zveza Uefa pa je sporočila, da zaradi precejšnje zamude na potovanju ne bo za danes načrtovane novinarske konference nizozemske ekipe pred polfinalom.

V nizozemski ekipi so se nazadnje odločili za polet v Dortmund. Njihovi tekmeci Angleži takšnih težav niso imeli, iz svoje baze v Blankenhainu so do Porurja že prej načrtovali pot z letalom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!