Angleži enotni: Dajte Liverpoolu naslov prvaka

Premier Liga 14. Mar 202019:35 > 19:36
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Premier liga bo "hermetično zaprta" vsaj do 3. aprila, bržkone pa še dlje, kar bi utegnilo ogroziti tudi zaključek prvenstva. Anonimi predstavnik enega od nastopajočih klubov je predlagal, da naslov kljub temu podelijo klubu iz Anfielda.

Liverpool je v letošnji sezoni z naskokom najboljši klub v Premier ligi in tik pred tem, da konča tri desetletja dolgo agonijo brez naslova angleškega prvaka. Strokovnjaki so že pred časom napovedali, da redsom samo naravna katastrofa prepreči veliko slavje. A na veliko žalost številnih navijačev Liverpoola, je res prišlo do naravne kastrofe imenovane koronavirus, ki je ustavila življenje po celotni zemeljski obli.

Medtem ko bi v Španiji, Nemčiji ali Italiji ob morebitni prekinitvi zagotovo ne bi bilo pošteno, da bi naslov podelili trenutno vodilnemu klubu, v Premier ligi ni dvoma, kdo je najboljši. Liverpool ima 25 točk prednosti pred Manchester Cityjem in v zadnjih devetih krogih tudi za matematično osvojitev naslova potrebuje samo še dve zmagi. V 27. odigranih krogih je samo v dveh primerih ostal brez popolnega izkupička.

Ravno zaradi tega je neimenovani predstavnik enega od nastopajočih klubov predlagal, da naslov kljub temu podelijo klubu iz Anfielda, njegovi ideji pa so nasprotovali le redki (zgolj podpredsednica West Hama Karren Brady), poroča Telegraph.

Podpiramo takšno odločitev. Igralci, s katerimi tekmujemo, so okuženi. Virus ne prizanaša nikomur, niti nogometašem. Našim nasprotnikom in vsem ostalim, ki so okuženi in ki se bodo okužili, sporočamo, da so naše misli z njimi,” je po prekinitvi prvenstva sicer dejal menedžer redsov Jurgen Klopp.

Gazzetta medtem piše, da so klubi iz Serie A že zavrnili predlog, da bi o naslovu prvaka oziroma obstanku odločal tako imenovani play-off, ki bi potekal junija, tekme pa bi se igrale na vsake tri dni.