Haaland v četrti ligi ne bi dosegel 60 golov

Nogomet 21. Okt 20229:46
Erling Haaland
Foto: REUTERS/Phil Noble

Napadalec Manchester Cityja Erling Haaland je trenutno morda celo najboljši nogometaš na svetu, a nekdanjega člana Arsenala Paula Mersona ni prepričal.

Neverjetni Erling Haaland je v letošnji sezoni na 14 tekmah dosegel 20 zadetkov, ob tem je zbral še tri podaje in je z naskokom prvi strelec Premier lige. Čeprav je njegova statistika izjemna, njegov nogomet izjemo učinkovit, mladi Norvežan še vedno ni prepričal vseh.

Nekdanji član Arsenala Paul Merson meni, da bi imel Haaland velike težave v ekipi, kjer bi mu družbo delali soigralci nekoliko slabše kakovosti.

“On potrebuje soigralce, ki mu bodo služili. Vsi govorijo, kako je njegovo gibanje sijajno in kako je močan, toda vse to je nepomembno, če ne dobi žoge na pravem mestu,” je dejal nekdanji topničar in dodal: “Ne bi dosegel 60 golov v drugi ligi (četrti angleški po kakovosti, op.p.). Deloval sem tam in vem, kaj govorim.”

Upokojeni nogometaš je v četrtem rangu angleškega nogometa vodil Walsall, kot igralec je največji pečat pustil pri Arsenalu, kjer je med letoma 1985 in 1997 zbral več kot 320 nastopov, dosegel 78 golov in osvojil dva naslova prvaka. V svoji karieri je nosil še majico Brentforda, Middlesbrougha, Aston Ville, Portsmoutha in še nekaj nižjeligašev. Za reprezentanco Anglije je vpisal 21 nastopov in dosegel tri gole.

Komentari

Vaš komentar