Po katastrofalni predstavi mora zvezdnik na zagovor

Nogomet 3. Dec 202313:39 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Potem ko je Manchester United v zadnjem obdobju nanizal nekaj dobrih rezultatov v Premier ligi, je včerajšnji poraz proti Newcastlu (0:1) v taboru rdečih vragov znova zbudil kar nekaj starih strahov. Krivca za ničlo, ki bo angleškega velikana znova oddaljila od vrha lestvice, so navijači in mediji našli v Marcusu Rashfordu, ki je odigral tekmo za pozabo in bo moral tudi na zagovor k trenerju Eriku Ten Hagu.

V lanski sezoni, ki je navijačem Manchester Uniteda vračala vero v to, da se lahko na Old Trafford vrnejo lepši časi, je Marcus Rashford v vseh tekmovanjih dosegel kar 30 zadetkov in bil označen kot eden izmed nosilcev preporoda rdečih vragov.

A pot proti vrhu varovancev Erika Ten Haga se je v tej sezoni spet ustavila. Manchester United je na sedem mestu angleške Premier lige in zadnji v skupini lige prvakov, v kateri ima zelo malo možnosti za uvrstitev v izločilne boje. Tudi Rashfordova forma je v novem tekmovalnem obdobju povsem poniknila, angleški reprezentant je na osemnajstih tekmah dosegel vsega dva zadetka, krona slabih predstav pa je bil njegov včerajšnji nastop na tekmi proti Newcastlu.

Navijače Manchester Uniteda je sinoči jezila predvsem govorica telesa zvezdnika Manchester Uniteda, ki se je na trenutke zdel popolnoma nezainteresiran za igro, še posebej takrat, ko bi se moral vrniti v obrambo in pomagati soigralcem.

“Pogovoril se bom z njim, tega ne bom počel preko medijev. Marcus vlaga ogromno truda in prepričan sem, da se bo kmalu vrnil v pravo formo in dosegal zadetke,” je po tekmi razmišljal trener Erik Ten Hag, ki bo imel veliko dela tudi z reševanjem odnosov z Anthonyem Martialom, s katerim sta se kar med tekmo zelo očitno sporekla.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!