Legendarni vratar Olimpije, ki ga je snubil tudi Zlatko Zahovič (VIDEO)

Nogomet 3. Dec 202313:00 0 komentarjev

286 tekem v Prvi ligi Telemach, debi pri vsega 17 letih, državni in pokalni naslov, ob vsem skupaj pa tudi nekdanji slovenski reprezentant. Ob našem klicu je takoj predlagal, da se dobimo v Štorah, kjer se je kot mnogi njegovi vrstniki in tudi starejši prijatelji zaljubil v nogomet. V rubriki Pogovor z legendo smo tokrat spomine obujali z Aleksandrom Šeligo.

Aleksander Šeliga je svojo nogometno pot pričel v domačih Štorah, v dijaških letih pa se preselil v Celje, kjer je dočakal na priložnost v članskem nogometu. Za Celje je igral v dveh različnih obdobjih in z grofi leta 2005 osvojil Pokal Slovenije. V svoji karieri se je dvakrat podal v tujino. V prvi epizodi se je preizkušal pri praški Slaviji, kasneje pa je kot izkušen vratar nase opozarjal na Nizozemskem pri Sparti iz Rotterdama.

Izjemen pečat je pustil pri Olimpiji, kjer je igral v dveh različnih obdobjih. Vrata zmajev je branil tako v eri Izeta Rastoderja kot v eri Milana Mandarića. Z Olimpijo, ki letos igra v skupinskem delu konferenčne lige, je v sezoni 2015/16 osvojil naslov državnega prvaka. Profesionalno kariero je sklenil v sezoni 2018/19 pri ptujski Dravi, ob klubskih lovorikah pa je najbolj ponosen tudi na svojo reprezentančno zgodbo. Slovenski dres si je nadel enkrat, in sicer 3. marca 2010, ko je Slovenija v Mariboru igrala s Katarjem.

#related-news_3

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!