Šok iz Anglije: kmalu konec za VAR?

Nogomet 15. Maj 202419:45 3 komentarji
VAR
Foto: Profimedia

Presenetljiva novica prihaja iz Anglije, kjer je novinar za The Athletic David Ornstein ekskluzivno poročal, da naj bi klubi elitne premier lige že junija glasovali, če bo v prihodnji sezoni sploh še v uporabi video sodnik (VAR).

Predlog je na mizo postavil Wolverhampton, glasovanje pa bo na sporedu že 6. junija, ko je na vrsti naslednje zasedanje deležnikov angleške premier lige.

Vodstvo lige se je po poročanju Sky Sports že opredelilo in močno nasprotuje opustitvi sistema VAR, ki na Otoku zadnja leta močno buri duhove. Rdeča nit spornih odločitev je sicer še vedno na strani individualnih napak sodnikov, tako na zelenici kot v VAR sobi.

VAR
Foto: Profimedia

Ob tem so vodilni možje elitne lige angleške nogometne piramide še dodali, da spoštujejo pravico do takšnih predlogov, a hkrati menijo, da bi opustitev vodila do povečanja števila napak. Statistika pravi, da se je odstotek pravilnih odločitev z uporabo VAR povišal z 82 na 96 odstotkov.

“Liga povsem podpira uporabo VAR in ostaja zavezana, skupaj s sindikatom sodnikov, nadaljnjim izboljšavam trenutnega sistema v dobrobit igre in navijačev,” so zapisali v izjavi za javnost.

Če želijo Wolvesi uspeti z namero, morata v podporo predloga glasovati vsaj dve tretjini klubov, oziroma 14 od 20 premierligašev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje