Velik namig Mohameda Salaha

Nogomet 21. Maj 202422:08 1 komentar
Mohamed Salah
Mohamed Salah. Foto: Profimedia.

V Liverpoolu se začenja nova era. Jürgen Klopp se je po devetih letih poslovil od Anfielda in tako povzročil tudi veliko nejasnosti glede sestave zasedbe v prihodnji sezoni. Bo del rdečih ostal tudi zvezdnik Mohamed Salah?

Po zadnji tekmi slovitega nemškega stratega je v zraku tudi prihodnost kar nekaterih ključnih članov Liverpoola. Novi športni direktor Richard Hughes, ki bo položaj zasedel v prihodnjih dneh, bo moral hitro zavihati rokave, saj se leta 2025 med drugimi iztečejo pogodbe kapetanu Virgilu van Dijku, bočnemu branilcu Trentu Alexanderju Arnoldu in prvemu zvezdniku Mohamedu Salahu.

Prav prihodnost Egipčana je vse od odločitve Jürgena Kloppa, da se po sezoni poslovi od klopi, precej negotova. V klubu sicer pričakujejo, da bo ostal na Anfieldu. Imenovanje manj znanega trenerja za njegovega naslednika – na stolček s prihodnjo sezono prihaja Nizozemec Arne Slot – pa, kot vse kaže, ni imelo negativnega učinka.

Salah, ki je to sezono zabil 25 golov na 44 tekmah v vseh tekmovanjih, je na omrežju X zapisal jasen namig, da je njegova prihodnost v Liverpoolu: “Vemo, da štejejo lovorike in bomo storili vse, da naslednjo sezono postanejo realnost. Naši navijači si to zaslužijo, obljubljam boj na vso moč.”

Salah se je tudi zahvalil Kloppu za vse, kar je dosegel v Liverpoolu in mu zaželel vso srečo na svoji poti.

31-letni krilni napadalec je bil sicer lani velika tarča klubov iz Savdske Arabije. Če ne bo podaljšal pogodbe, bo lahko po sezoni 2024/25 v naslednji klub prestopil brez odškodnine. Lani je sicer Al-Ittihad Liverpoolu zanj ponujal kar 175 milijonov evrov, a so v klubu odbili megalomansko vsoto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje