Hrvaški biser se seli, z njo pa tudi slovenski par rok

Alpsko smučanje 21. Maj 202414:35 0 komentarjev
Zrinka Ljutić. Foto: Profimedia

Potem ko se je nadarjena hrvaška alpska smučarka Zrinka Ljutić štirikrat zavihtela na slalomske stopničke svetovnega pokala, bo prvo zmago lovila na novih smučeh. A ob selitvi od Rossignola k Atomicu bo obdržala slovenskega serviserja in trenerskega pomočnika.

Miha Cerer bo tudi v prihodnje ostal del štaba ene najbolj nadarjenih alpskih smučark karavane svetovnega pokala, 20-letne Zrinke Ljutić. Nekdanja mladinska svetovna prvakinja in osma slalomistka svetovnega pokala je sicer pred kratkim zamenjala opremljevalca smuči. Po slovesu od Rossignola je okrepila Atomicovo družino. To je eden od najbolj odmevnih prestopov letošnjega prestopnega roka.

Cerer, nekoč serviser v slovenski ženski ekipi za tehnični disciplini, ki si je kruh služil še v Rusiji in na Finskem, nam je potrdil, da to ne bo spremenilo njegovega statusa. Še naprej ostaja serviser in trenerski pomočnik v ekipi, v kateri ima glavno besedo Amir Ljutić. Za trojico sta že dva sklopa ledeniških treningov, avgusta pa je predviden odhod na osrednji del priprav v Argentino.

Ob tem je zanimivo, da z družino Ljutić sodeluje tudi Mitja Valenčič. Nekdanji slovenski reprezentant bo namreč vstopil v drugo sezono v vlogi trenerja bratov Tvrtka in Hrvoja Ljutića.

Zrinka Ljutić je minulo sezono končala na trinajstem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Bila je osma slalomistka in deseta veleslalomistka, obenem pa najboljša mlada smučarka. Kar trikrat se je zavihtela na drugo mesto, v Jasni jo je Mikaela Shiffrin premagala za vsega 14 stotink sekunde.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!