Pri komaj 26 letih je že pravi prvoligaški veteran

Nogomet 14. Jul 202218:55 > 15. Jul 2022 10:25 0 komentarjev
Tilen Klemenčič že vrsto let igra v prvi ligi. FOTO: Uroš Skaza.

Tilen Klemenčič je, čeprav je star komaj 26 let, že pravcati veteran prve slovenske lige, v kateri je do zdaj zbral že kar 252 prvoligaških nastopov. V Domžalah je že šesto leto in se počuti odlično, a nad tujino še ni obupal. Nove sezone se tudi on zelo veseli.

“Nov trener je v ekipo prinesel nov veter. Dihamo eden za drugega. Vsi komaj čakamo začetek. Prepričan sem, da bo nova sezona za Domžale veliko boljša, kot je bila prejšnja,” je bil nekaj dni pred začetkom nove sezone Prve lige Telemach optimističen Tilen Klemenčič.

“Po analizah, ki smo jih opravili, smo preveč zadetkov prejeli po napakah. To je verjetno glavni problem. Prejemali smo preveč golov. Na nas je, da to v novi sezoni popravimo. Da bomo prejeli čim manj golov in dosegli čim boljše rezultate,” je predstavil glavne razloge, zakaj je bila sezona 2021/22 za Domžale klavrna. Končale so jo na sedmem mestu in brez Evrope.

“Cilji v novi sezoni morajo biti visoki. Naredili bomo vse, da bomo dosegali čim boljše rezultate. Vsaka tekma bo pokazala, kje smo. Prva je pred nami,” pravi 26-letni branilec Domžal pred sobotnim obračunom s svojim nekdanjim klubom. V Domžale je pred petimi leti namreč prišel prav iz Celja. Še pred tem je prvoligaške izkušnje nabiral pri kranjskem Triglavu.

S Simonom Rožmanom so mlajši dobili zagon

O novem trenerju Simonu Rožmanu ima zelo dobro mnenje. “Sigurno gre za trenerja z renomejem. Mladi igralci so ob njem še dodatno stopili na plin, dobili zagon za dokazovanje. Mi starejši ga poznamo že od prej in vemo, kako funkcionira. Mislim, da je, kar se tiče igre in tudi nekaterih drugih stvari, zelo dobrodošlo, da je prišel,” pravi Klemenčič, ki je nekaj besed namenil tudi spremembi vloge donedavnega kapetana Senijada Ibričića. Namesto igralec bo zdaj športni direktor.

“Malce čudno ga je videti v drugačni vlogi, saj je na igrišču pustil velik pečat. To, da ga ne bo več zraven, bo velika sprememba, a moramo narediti vse, da ga nadomestimo. Osredotočiti se moramo na igrišče,” se s pomembno domžalsko kadrovsko spremembo ne obremenjuje Klemenčič. Zelo pa se je z novo sezono spremenila tudi domžalska ekipa. Postala je precej mlajša.

V Domžalah je zadovoljen, a tudi on razmišlja o tujini

“Sigurno smo z nekaterimi dohodi nekoliko izgubili. Zraven ne bo več niti Ibričića, ki ga bo treba nadomestiti. Veliko je mladih, a dobrih igralcev. Najlažje bo, če nam to uspe kot ekipi. Da dihamo eden za drugega, se stepemo … Če bomo dihali kot eno, nam lahko uspe,” pravi nogometaš, ki je za Domžale v petih letih do zdaj odigral že 157 tekem v vseh tekmovanjih, ampak še vedno ni star. Najboljša leta njegove kariere še prihajajo. Tudi on upa, da jih bo lahko unovčil v tujini.

“Že nekaj časa imam željo, da bi se preizkusil v tujini, ampak se tudi tukaj zelo dobro počutim. Pogoji za delo so dobri, tudi vse ostalo je okej, zato sem tudi podaljšal pogodbo. Skušal bom igrati čim bolje. Če bomo dosegali dobre rezultate, bomo izstopali tudi posamezniki. Nekaj se je v preteklosti glede odhoda že dogajalo, z nekaterimi klubi sem se tudi pogovarjal, a na žalost do prestopa ni prišlo. Enkrat mi je ponagajala tudi poškodba. Ampak … Bomo videli. S tem se ne obremenjujem preveč. Na treningih in tekmah bom še naprej dajal maksimum, potem pa se morda nekoč tudi meni izide,” se je za konec razgovoril Klemenčič, ki je – kot član Triglava, Celja in Domžal – do zdaj v prvi slovenski ligi zbral 254 nastopov in dosegel 11 golov.