Bišćan udaril po Mandariću: Žal mu je za lovoriki!

Prva liga 16. Jun 201814:01 > 14:05
NK Olimpija Ljubljana

Igor Bišćan je v intervjuju za športni dnevnik EkipaSN predstavil svojo resnico in ozadje burnega odnosa s predsednikom Milanom Mandarićem.

NK Olimpija/SPS

”Ne glede na vse, kar se je dogajalo med nama, imam o predsedniku bolj pozitivno kot negativno mnenje. Olimpija ga potrebuje, nisem prepričan, da bo klub kdaj imel boljšega gospodarja. Njegov problem so ljudje, s katerimi se je obkrožil. Velika škoda je, da ob sebi nima dveh ali treh kakovostnih in predvsem poštenih ljudi, kajti Olimpija bi z zanosom in denarjem lahko bila resen klub tudi v evropskih okvirjih. Tako pa je Mandarić ob vsem, kar je dal za ta klub, videti kot negativec. A je za to kriv sam, saj zelo slabo ocenjuje ljudi,” je med drugim dejal Bišćan, ki je mnenja, da je predsedniku Olimpije celo žal (!), da je njegov klub osvojil dvojno krono!

“Dobil sem občutek, da mu je žal, da smo osvojili obe lovoriki. Nesoglasja so obstajala od samega začetka. Od prve tekme mi je na subtilen način sugeriral, naj igrajo določeni igralci, česar nisem želel sprejeti in upoštevati. Ni takoj šlo za resnejše prepire, so pa težave hitro postajale vse večje. Že v prvem mesecu sem dvakrat, v dveh mesecih trikrat želel dati odpoved in sem jo tudi ponudil, saj sem hotel zelo jasno sporočiti, da bom delal po svoje. Tako je bilo do zadnjega dne, ko je vse skupaj doseglo vrhunec, saj je Mandarić hotel sestaviti ekipo za finale pokala tako, kot bi ustrezalo agentom in skavtom, ki so prišli spremljat določene igralce. Jaz pa sem ekipo želel sestaviti tako, kot sem verjel, da je najbolje za klub. Niti Mandarić niti njegovi svetovalci na nobeni točki niso mogli ni hoteli sprejeti dejstva, da jih ne bom poslušal in da bom delal izključno po svoje. Kar je bilo edino logično, saj ti ljudje resnično nimajo pojma o nogometu,” je še dodal Bišćan in s tem zagotovo razburkal ljubljansko barko.