Rijeka se je na Kantridi poigrala z Mariborom

Prva liga 9. Sep 20189:48 > 9:57
NK Maribor/Drago Wernig

Nogometaši Maribora so reprezentančni premor izkoristili za prijateljsko tekmo. Odpravili so se na legendarno Kantrido, kjer so ob pravem nogometnem prazniku odigrali obračun z Rijeko, ki jo vodi nekdanji trener Maribora Matjaž Kek. Gostitelji so pred 10 tisoč navijači slavili s 4:0.

Vrnitev na Kantrido, kot so projekt poimenovali navijači Rijeke, je le še en dokaz, kako ima mesto v Kvarnerskem zalivu rado nogomet. Navijači so na stadionu, ki zadnja leta sameva, saj reka igra na novem stadionu Rujevica, poskrbeli za pravi spektakel.

Nogometaši Rijeke so se navijačem zahvalili z dobro predstavo in premešano ekipo Maribora porazili s 4:0. Prvi gol je z enajstmetrovke v 11. minuti dosegel Jakoj Puljić. Na 2:0 je povišal Alexander Gorgon, do konca polčasa pa je prednost s strelom z več kot 20 metrov povišal še Antonio Čolak. Končni rezultat je v 54. minuti postavil Brazilec Heber. Dobra predstava je vsekakor lepo darilo Matjažu Keku, ki v nedeljo praznuje 57. rojstni dan.

Darko Milanič je po tekmi povedal: “Jasno je po tako visokem porazu težko izbrati pozitivne zadeve, vendar je dejstvo, da smo igrali v postavi, ki ni optimalna zaradi odsotnosti reprezentantov in igralcev, kateri imajo težave s poškodbami. Začetek je še bil soliden, potem pa smo proti ekipi, ki nas je nekoliko počakala, izgubili tisti pravi trenutek. Po zadetku smo bili bistveno preveč nepotrpežljivi, odprti. Preveč avtocest je nastalo vsepovsod do naših vrat in nismo več uspeli obdržati dogovora. V drugem polčasu sem hotel umiriti zadeve, z menjavami se je to tudi zgodilo. Ampak smo pred tem preveč visoko napadali nasprotnika, kar se nam ni obrestovalo.

Mariborčani so odigrali z naslednjo zasedbo: Cotman, Pihler, Ivković (58./Rajčević), Uskoković (76./Doumbia), Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić (87./Štor), Vršič (46./Bajde), Felipe Santos (46./Ahmedi), Mešanović.