Drobne po izključitvi: Če mora Rogaška iz lige, naj bo tako (VIDEO)

Nogomet 12. Dec 202310:47 0 komentarjev

Trener Rogaške Oskar Drobne je na tekmi v Šiški proti Bravu povsem izgubil živce, zato glavnemu sodniku Mateju Jugu ni preostalo drugega, kot da ga z rdečim kartonom pošlje na tribuno.

Kaj se je dogajalo v 38. minuti tekme v Šiški, smo izvedeli iz prve roke.

“Vsi smo videli, da se je žoga od Kavčiča odbila v avt, a sodniki so žogo dodelili Bravu. Četrtega sodnika, ki je bil meter stran, sem vprašal, zakaj ne more povedati, da je naša žoga. Očitno je vse skupaj slišal sodnik, dobil rumeni karton, nato sem se obrnil in rekel kletvico. Če je to za izključitev, moram to sprejeti, a menim, da kriterij ni bil enakovreden na obeh straneh, a ta izključitev na koncu ni vplivala na naš poraz. Lahko on sodi, kot želi in brije norca, a mi smo tisti, ki moramo opraviti svoj posel, danes smo v zaključku padli in bili kaznovani,” je po porazu z 2:3 dejal Drobne.

“Če si preglasen, dobiš po riti”

Na vprašanje, ali je Rogaška še posebej na tnalu sodnikov po vsem, kar se je dogajalo na začetku sezone, je prikimal in z javnostjo delil svoje mnenje.

“V začetku prvenstva se je klub kar ostro postavil proti zvezi in jim po grobih sodniških napakah z video dokazi tudi nasprotoval. Vsi se zavedamo, da imajo sodniki v Sloveniji največjo moč in če te dobijo na zob, imaš probleme. Mene imajo za nervoznega in ne vem, resnica pa je, da me sploh ne poznajo. Sploh ne vejo, kakšna oseba sem, a naredili so si tako sliko. Pri nas je tako, če si preglasen, dobiš po riti. Veliko ljudi nam govori, bodite tiho, pustite jih pri miru. Kaj se nam pa lahko zgodi? Nič drugega kot to, da se po Sloveniji govori, da je treba Rogaško vreči ven iz lige. To se nam lahko zgodi, ostalo pa ne. Če je to težave, bo pač Rogaška odšla iz prve lige. Očitno mora tako biti, a naj vodilni možje NZS to tudi glasno povejo. Repi med Rogaško in NZS obstajajo, to ve celotna Slovenija,” je še dodal vedno iskreni Drobne, ki se bo zaradi izbruha v Šiški in rdečega kartona hladil na dveh tekmah, kar pomeni, da je zanj vsaj kar se tiče vodenja ekipe ob samem igrišču, jesenskega dela že konec.

Vrhunci tekme med Bravom in Rogaško (3:2):

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!