Izkušeni branilec Olimpije po radomljanski zaušnici ne vidi krize (VIDEO)

Nogomet 9. Okt 202310:05 0 komentarjev

Rezultati, ki jih nizajo v zadnjem obdobju, nikakor niso nekaj, na kar bi lahko bili nogometaši Olimpije ponosni. Remi proti letos skromnim Radomljam v 12. prvenstvenem krogu je še dodatno načel samozavest Ljubljančanov, ki so po besedah njihovega branilca Aljaža Krefla sposobni prikazati precej več, kot kažejo trenutno.

Po nedeljski tekmi proti Radomljam, ki se je končala z remijem 1:1, so pri Olimpiji zazvonili prvi alarmi. Igra Ljubljančanov, ki je bila brez prave želje, kreativnosti in individualnega ter kolektivnega navdiha je med drugim zaskrbela tudi njihovega trenerja Joaa Henriquesa. Če je Portugalec še proti Slovanu iz Bratislave branil svoje igralce, tokrat za njihovo slabo predstavo ni želel iskati alibijev.

Le ena zmaga na zadnjih šestih tekmah ne pušča nobenega dvoma, da so se zmaji znašli v krizi rezultata in igre, kar sta izkoristila tako vodilno Celje kot tudi Koper, ki je po visoki zmagi proti Aluminiju Olimpijo potisnil na tretje mesto prvenstvene razpredelnice.

“Ne delamo drame, vemo, da smo sposobni več, moramo pokazati več, saj to danes ni bilo dovolj, kot ni bilo dovolj na zadnjih nekaj tekmah. Ne bi rekel, da je to velika kriza, a enostavno rezultati niso bili takšni, kot smo jih bili vseskozi vajeni, kot jih je navajena Olimpija. A še vedno smo tu, še vedno igramo v Evropi, zato ne vidimo krize,” je po delitvi točk proti predzadnji ekipi lige priznal branilec Olimpije Aljaž Krefl. Epilog tekme bi se zanj in soigralce lahko končal še precej slabše, saj bi gosti z nekaj več sreče lahko iz Stožic odnesli tudi zmago.

Aljaž Krefl bo pozimi skorajda zagotovo zapustil Stožice. FOTO: Aleš Fevžer.

Ni vse tako strašno, kot je videti

“Težko opišem, kaj se je zgodilo, a preprosto nismo izkoristili prostorov, ki so nam jih Radomlje puščale. Namesto tega smo mi njim puščali veliko prostora, še posebej v protinapadih. To nas je na koncu tudi stalo zmage. Tudi v drugem polčasu smo jim pustili nekaj priložnosti. V določenih segmentih smo slabo stali na igrišču, dovolili protinapade, nasprotni igralci pa so bili velikokrat sami. To se nam ne sme dogajati,” je poudaril Krefl, ki tudi sam ne pozna odgovora na vprašanje, zakaj Olimpiji igra v zadnjem času ne steče.

“Težko odgovorim, zakaj. Vsi se trudimo, tudi treniramo in obnašamo se enako kot prej. Nič nas ni poneslo. Morate pa tudi vedeti, da na igrišču nismo sami. Tudi Radomlje so odigrale odlično. Nič se ne zgodi samo od sebe. Četudi dobro odigraš, stvari morda ne bodo stekle dobro. Stvari bomo morali dobro analizirati, ni pa vse tako strašno, kot je videti,” je zatrdil nogometaš.

Z njim se bržkone ne bi strinjali obiskovalci nedeljske tekme v Stožicah, ki so po tekmi Olimpijine nogometaše nagradili z glasnimi žvižgi. “Ljubljanska publika je zelo zahtevna. Tudi ko nam gre zelo dobro, ni vse v redu. Razumem jih, saj plačajo vstopnico za tekmo, pričakujejo zmago, odlično igro Olimpije, a se to ne zgodi in so nato razočarani. A verjamem, da jih bomo že tako po reprezentančnem premoru znova začeli navduševati,” ostaja optimističen Izkušeni levi bočni branilec, ki pa zeleno-belega dresa morda ne bo več nosil prav dolgo. Po naših informacijah naj bi se namreč zanj resno zanimali Celjani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!