Jan Koprivec se po dolgih letih vrača domov

Nogomet 1. Jun 202310:47 0 komentarjev
Jan Koprivec
Jan Koprivec je Koper zapustil leta 2007, zdaj pa se je vrnil na Bonifiko. Foto: FC koper

Izkušeni 34-letni nogometni vratar Jan Koprivec, ki je branil za Cagliari, Udinese, Bari in Perugio v Italiji, kasneje igral še na Cipru in Škotskem, nazadnje pa je bil član Tabora iz Sežane, bo v naslednjih dveh sezonah igral za Koper, je na klubski spletni strani zapisal edini preostali slovenski prvoligaš z Obale. Mu bosta sledili še okrepitvi iz Nove Gorice in Kidričevega?

“Občutki so odlični, končno sem na Bonifiki v vlogi domačina. Res sem zelo vesel in si želim, da bomo napolnili tribune, ker si Koper to zasluži,” so bile prve besede Koprivca, ki se po dolgih letih vrača domov.

Koper je zapustil leta 2007, ko je z mladinsko ekipo, v kateri je bil tudi športni direktor Ivica Guberac, osvojil naslov državnih prvakov. V zadnjem obdobju je bil nekajkrat blizu vrnitve, tokrat je prišlo do realizacije.

“Res je, tisto covidno obdobje je bilo malo čudno. Po vrnitvi iz Škotske smo bili blizu dogovora, a se ni izšlo. Sem pa pri sebi čutil, da bo enkrat že prišel pravi trenutek in zdaj sem tu. Odlika dobrega kluba je tudi prava povezanost med upravo, trenerji in igralci. Veliko se dela na temu, zato sva se s športnim direktorjem zelo hitro dogovorila,” je še dodal Koprčan.

Koper išče okrepitve tudi v Novi Gorici in Kidričevem.  Po naših informacijah se športni direktor Ivica Guberac zanima še za Ahmeda Ankraha, ki je v 22/23 igral za Gorico, in za Marka Bresta iz Aluminija. Slednji bo po preboju šumarjev med elito težje dosegljiv.

Kanarčki so potrdili tudi dva odhoda. Bonifiko zapuščata Rudi Požeg Vancaš in Žan Benedičič.

Koper je po slabem zaključku sezone, ko je na zadnjih petih tekmah osvojil le eno točko, zasedel šesto mesto in ostal brez tako želenih evropskih nastopov. Na koncu sta ga za dve točki prehiteli ekipi Domžal in Mure.