Juga razveselila čista mreža in izjemna parada v drugem polčasu (VIDEO)

Nogomet 27. Nov 202318:15 0 komentarjev
nogomet nk maribor ažbe jug nš mura klemen mihelak
Foto: Jure Banfi

Eden izmed boljših posameznikov na derbiju zaostalega 3. kroga Prve lige Telemach med Muro in Mariborom je bil zagotovo vratar vijoličastih Ažbe Jug. 31-letnik je bil po tekmi najbolj vesel čiste mreže, do katere je v ligaškem tekmovanju prišel prvič po 30. juliju.

“Mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Žoga je bila večino časa v naših nogah, dobili smo bitko posesti. Žal mi je, da v zadnji tretjini pri zadnjih podajah nismo bili bolj skoncentrirani. Če bi bili, bi lahko povedli,” je po tekmi razmišljal Jug, ki ga je tokrat najbolj razveselila čvrsta igra v obrambi.

Ažbe Jug o položaju na lestvici in o igri Maribora: “Večinoma gledamo le nase in na našo igro. Želimo biti zadovoljni s prikazanim na igrišču, med tednom pa potem odpravljamo napake in nadgrajujemo igro.”

“Na koncu je pozitivna stvar ta, da nismo prejeli gola. Tega smo si že dolgo želeli. Upam, da bomo vse napake, ki smo jih danes naredili, popravili na naslednjih tekmah in ob ničli v obrambi v napadu dosegli nekaj golov.”

nogomet nk maribor ažbe jug
Ažbe Jug o izjemnem posredovanju v 72. minuti: “Velikokrat se zgodi, da 70 ali 80 minut nimaš nobenega dela. V takšnih vremenskih razmerah je to zelo težko, a ko pride do strela, moraš odreagirati.” Foto: Jure Banfi

70 minut zmrzoval, nato pa rešil točko

Obe ekipi sta se tekme lotili zelo previdno. Maribor je bil nekoliko podjetnejši, a je imela najlepšo priložnost na tekmi Mura. Veselje črno-belim je z izjemno parado v 72. minuti preprečil prav Jug, ki se je po tekmi dotaknil tudi vremenskih pogojev in dejstva, da je moral resneje posredovati le enkrat.

Izjemno posredovanje Ažbeta Juga ob strelu Jovičevića:

“V klubu kot je Maribor, je to nekaj normalnega. Velikokrat se zgodi, da 70 ali 80 minut nimaš nobenega dela. V takšnih vremenskih razmerah je to zelo težko, a ko pride do strela, moraš odreagirati. Glede na podajo sem poskušal priti v optimalno pozicijo in upal, da bo žoga letela blizu mene in da bom lahko odreagiral.”

Najbolj pozitivna stvar za Maribor na nedeljskem derbiju je zagotovo ničla v obrambi. Če upošetevamo le tekme Prve lige Telemach so vijoličasti na kar 13 zaporednih obračunih prejeli vsaj en gol. Jug je proti Muri vpisal šele tretjo čisto mrežo v državnem prvenstvu v tej sezoni in sploh prvo po tekmi 2. kroga, ko je v Ljudskem vrtu z 1:0 padel Aluminij. “Dolgo časa je minilo od zadnje tekme brez prejetega gola. Vsekakor je to ena izmed pozitivnih stvari, ki jih lahko povlečemo s te tekme.”

Maribor je z remijem ohranil četrto mesto, a še povečal zaostanek za Celjem in Olimpijo. Vodilni grofje imajo že 14 točk naskoka pred vijoličastimi, Olimpija, naslednji nasprotnik Maribora, pa večnemu tekmecu beži za devet točk.

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!