Kdaj bo Prva liga Telemach dobila dokončno podobo za novo sezono?

Nogomet 20. Maj 202411:05 > 11:06 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Dan po zaključku Prve lige Telemach in druge slovenske lige so z Nogometne zveze Slovenije sporočili razpored obeh kvalifikacijskih tekem za popolnitev prvoligaškega tekmovanja. Dokončno podobo deseterice v prihodnji sezoni bomo dobili že to nedeljo, 26. maja.

Po zaključku klubske sezone 2023/24 na slovenskih tleh je že znanih devet klubov, ki bodo tudi v prihodnji sezoni nastopali med prvoligaško druščino. Zadnjeuvrščeni Aluminij iz Kidričevega bo v Prvi ligi Telemach zamenjal prvak 2. SNL Primorje iz Ajdovščine. Za zadnje odprto mesto pa se bosta pomerila devetouvrščene Radomlje in druga ekipa iz druge lige Nafta 1903.

Kvalifikacijski tekmi za popolnitev prve lige bosta na sporedu že ta teden. V četrtek, 23. maja, bo prvi obračun Prekmurcev in Radomljanov v Lendavi (17.30), povratno in odločilno srečanje pa bo v nedeljo, 26. maja, v Športnem parku Domžale (17.00). Obe tekmi bomo v živo prenašali tudi na programih Sportkluba.

Nekaj negotovosti pa ostaja pri Rogaški. Slatinčani so si obstanek v Prvi ligi Telemach zagotovili na igrišču, saj so osvojili osmo mesto. A so v postopku licenciranja ostali brez tekmovalne licence za prihodnjo sezono, zato je njihovo nadaljnje nastopanje med najboljšimi klubi v Sloveniji še pod vprašajem.

Spored kvalifikacijskih tekem za popolnitev PLT:

četrtek, 23. maj, 17.30: Nafta 1903 – Kalcer Radomlje
nedelja, 26. maj, 17.00: Kalcer Radomlje – Nafta 1903

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje