Šimundža: Kljubovali smo marsikomu, ki si ni želel tega razpleta

Nogomet 20. Maj 20247:00 13 komentarjev
Ante Šiminudža
Ante Šiminudža. Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so z remijem proti Kopru (1:1) osvojili končno drugo mesto v Prvi ligi Telemach in si priigrali boljše izhodišče pred evropskim poletjem. Po kaotični končnici je v izjavi za Sportklub trener vijolic Ante Šimundža med vrsticami sporočil marsikaj zelo pomenljivega.

Če nisi prvi, potem je najbolje, da si drugi.

To je zelo plastično športno pravilo, ki pa zagotovo drži ob letošnji oceni sezoni NK Maribor. Že nekaj časa je bilo namreč jasno, da vijolice prav na vrh prvenstvene lestvice ne morejo, z osvojenim drugim mestom, boljšim izhodiščem za Evropo in pozicijo pred ljubljansko Olimpijo, pa so sezono rešili, kolikor se je pač dalo.

V zadnjem krogu so sicer Štajerci relativno mirno zadržali svojo pozicijo. Na dvoboju s Koprom sicer niso blesteli, življenje so jim grenili tudi sodniki, a za njihovo suvereno osvojitev drugega mesta so v prvi vrsti ‘zaslužni’ nogometaši Olimpije, ki so proti Bravu povsem odpovedali in sezono končali s porazom.

“Temelji so dobri. Tudi današnja tekma je pokazala, da lahko na ta temeljni kamen s pragmatičnostjo, s tekmovalnostjo in mirno glavo gradimo naprej. Prvi polčas je bil danes dober, v drugem nismo bili na nivoju, kakršnega smo sposobni. Iz takšnih in drugačnih razlogov. Pa smo imeli morda celo v drugem polčasu boljše priložnosti kot v prvem. Nogomet je nepredvidljiv, zato je tudi zanimiv. Mislim pa, da smo s to točko marsikomu kljubovali, ker si tega ni želel,” je po tekmi zanimivo razmišljal trener vijolic Ante Šimundža.

Ante Šimundža
Ante Šimundža. Foto: Aleš Fevžer

Komu je kljuboval Maribor?

Komu je v zares sila nenavadni končnici, ko je bilo na tekmi brez daljših prekinitev dodanih kar devet minut igralnega časa, vse skupaj pa se je podaljšalo tja do 105. minute, kljuboval Maribor, lahko za zdaj samo ugibamo. Dejstvo pa je, da je bila situacija sila nenavadna, po slovenskih nogometnih hodnikih pa je slišati marsikaj …

“Zame so fantje heroji. Preživeti to, kar smo mi preživeli, biti tekmovalni in ostati mirni v glavah … Zame so heroji,” je še poudaril Ante Šimundža in na vprašanje o tem, zakaj je že pred koncem tekme jezno zapustil trenersko klop v svojem slogu odvrnil: “Brez komentarja.” Na novinarski konferenci po tekmi pa dodal: “To sem storil v dobrobit ekipe.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje