Razjarjeni olimpijski prvak svojo jezo delil na družbenih omrežjih

Kolesarstvo 19. Maj 20245:00 0 komentarjev
Richard Carapaz
Foto: Profimedia

Olimpijski prvak s cestne kolesarske dirke v Tokiu 2021 Richard Carapaz zlate kolajne očitno ne bo branil na poletnih igrah v Parizu. Pa ne zato, ker si tega ne bi želel, pač pa zaradi odločitve Ekvadorske kolesarske zveze. Zmagovalec Gira 2019 je svoje nezadovoljstvo delil s sledilci na družbenem omrežju X.

Poleg dirke po Italiji 2019, na kateri je nekoliko presenetljivo ugnal Vincenza Nibalija in Primoža Rogliča, je Richard Carapaz največjo zmago v karieri dosegel na olimpijskih igrah v Tokiu 2021. Pred slabimi tremi leti je bil na Japonskem najmočnejši v izjemno zahtevni cestni preizkušnji in je več kot zasluženo prejel zlato odličje. Ki pa ga v Parizu čez manj kot tri mesece očitno ne bo branil.

Ekvadorju namreč na spektaklu v francoski prestolnici pripada zgolj eno mesto, ki pa ga bo po odločitvi Ekvadorske kolesarke zveze očitno zasedel aktualni državni prvak te južnoameriške nacije Jhonathan Narvaez. Zmagovalcu prve etape letošnjega Gira in članu ekipe Ineos Grenadiers naj bi hribovita trasa na obrobju Pariza ustrezala bolj kot Carapazu. Ker gre bolj za enodnevno klasiko kot pravo gorsko dirko, je dal predsednik zveze Santiago Rosero prednost Narvaezu z besedami, da je on najboljši kolesar za klasike v zgodovini Južne Amerike.

Številke govorijo drugače

To je Carapaza, sicer člana ekipe EF Education-EasyPost močno razhudilo, odzval pa se je na družbenem omrežju X. “Ekvador potrebuje nevtralno in objektivno zvezo brez favoriziranja. Predsednik pa s svojimi dejanji iz dneva v dan potrjuje, da tega ne počne. Obstajajo podatki in statistika, ki potrjujejo nekaj povsem drugega, kot pa ta mož govori,” je zapisal 30-letnik. In dodal še nekaj fotografij statističnih podatkov s portala ProCyclingStats. Carapaz je bil v domovini deležen veliko podpore, predvsem pa so bile številne kritike namenjene Roseru, češ da je šel pri subjektivnosti tokrat predaleč.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!