Maribor: Josip Iličić je žrtev svoje prevelike želje, a bo vseeno zelo pomemben

Vijoličasti so bili v sezoni 2022/23 eno največjih razočaranj. Ostali so brez lovorike, prvenstvo pa sklenili na skromnem tretjem mestu. Ob obisku 16-kratnega prvaka med pripravami na novo sezono se je lahko ekipa Sportkluba prepričala, da v štajerski prestolnici garajo, da bi se NK Maribor v sezoni 2023/24 uspešno boril na vseh frontah.

Najbolj svetla točka prejšnje sezone je bil zagotovo Žan Viponik, prvi strelec Prve lige Telemach, ki se je medtem že poslovil od Ljudskega vrta. Športni direktor Marko Šuler je v navezi s trenerjem Damirjem Krznarjem pred to sezono hitro sestavil ogrodje ekipe, saj si Maribor ne more privoščiti, da bi v sezono znova vstopil tako slabo kot lani. V prijetnem klepetu pred novo sezono sta z nami misli delila prav Šuler in Krznar.

“Če uporabite čisto logiko in matematiko, moramo zaradi odhodov Vipotnika in Tolića nadomestiti med 30 in 40 golov. Ne bo nam lahko, ampak vsi novi igralci bodo dali vse od sebe, je pa pred nami zahtevna naloga,” o igri v napadu razmišlja trener Krznar, ki je že na prvi tekmi v novi sezoni močno pogrešal oba omenjena.

Damir Krznar NK Maribor nogomet
Navijači v novi sezoni pričakujejo veliko konkretnejši Maribor in boj za obe lovoriki. Foto: Jure Banfi

Šuler: Josip Iličić je absolutno lahko največja okrepitev Maribora

Navijači 16-kratnih državnih prvakov še vedno čakajo na eksplozijo Josipa Iličića, ki v svoji drugi epizodi v Ljudskem vrtu zaenkrat še ni uspel navdušiti. Športni direktor Maribora Marko Šuler je v našem pogovoru brez dlake na jeziku govoril tudi o prvem zvezdniku slovenske lige.

“Zgodilo se je veliko stvari, na katere ni imel vpliva. Veliko so naredile poškodbe in življenje, ki te v zrelejših letih dohiti. Še posebej, ko prehajaš na nek čist drugačen nivo. Občutek imam, da je “Jojo” zelo motiviran. Če on želi, lahko nogomet igra na zelo visokem nivoju, moraš pa biti za profesionalen nivo res dobro pripravljen.”

NK Maribor v poletnem prestopnem roku:

Prihodi:

  • Mark Strajnar (Domžale), Blaž Vrhovec (Gornik Zabrze, POL), El Hilal Soudani (Damac, SAR), Xhuliano Skuka (Metz, FRA), Marko Kolar (Wisla Plock, POL), Itsuki Urata (Varaždin, HRV), Marko Božić (Frosinone, ITA).

Odhodi:

  • Rok Kronaveter, Rok Sirk (oba Allerheiligen, AVS), Belmin Bobarić, Danijel Šturm (oba Domžale), Rok Maher, Altin Kryeziu, Gal Gorenak, Marko Tolić (Dinamo, konec posoje), Denis Alijagić (Olympiacos, konec posoje).

Maribor bo sezono v Prvi ligi Telemach pričel z gostujočo tekmo pri Radomljah, ki je na sporedu danes ob 17.30 s prenosom na Sportklubu, kjer je doma slovenski nogomet.