Mura: Zahtevna publika na Fazaneriji le dodaten motiv za uspešno sezono

Nogomet 18. Jul 20239:00 0 komentarjev

Pred začetkom nove sezone Prve lige Telemach bomo pokukali v tabore vseh prvoligašev, začenjamo z Muro. Sezona 2022/23 je bila za Muro zelo turbulentna. Sredi pomladi je trenersko mesto zasedel Dejan Grabić, ki se s črno-belimi v novi prvenstveni sezoni odkrito podaja v boj za nekaj več.

Sportklubova ekipa je še pred sklepnim delom priprav na tekmovalno leto 2023/24 obiskala črno-bele, ki se novim izzivom naproti podajajo brez izjemnega strelca Mirlinda Dakuja. Nadomestiti njegove gole in tudi njegov vpliv na ekipo, bo glavna misija tako trenerja kot vseh igralcev in drugih klubskih delavcev.

“Ekipno moramo biti urejeni, taktična disciplina mora biti na vrhunskem nivoju. S tem se največ ukvarjamo. Če bomo v tem dobri, bomo moštveno prihajali do priložnosti. Ob tem pa bomo spremljali tržnico in če se pojavi možnost, da do konca prestopnega roka pripeljemo podobnega napadalca, bomo to tudi naredili,” med drugim o Dakuju razmišlja Grabić, ki bo sicer v novi sezoni v napadalnem delu igre ostal tudi brez Mihaela Klepača, ki je pod njegovo taktirko dokončno postal nosilec igre.

Dejan Grabić NŠ Mura nogomet
Dejan Grabić se zaveda, da bo dober začetek sezone zelo pomemben. Foto: Matic Burazer

Grabić napoveduje agresivno Muro, Balažic pa bo naredil vse, da bo klub znova uspešen

“Tisti, ki bodo dali skozi celoten šestedenski proces, bodo na visokem kondicijskem nivoju. Upam, da bo čim več igralcev takšnih. Imeli smo težave z manjšimi poškodbami, a to ni velika težava. Kondicijska priprava bo pomembna, ker želimo igrati veliko bolj agresivno kot v prejšnji sezoni,” je Grabić med drugim še razkril o taktiki, naš drugi sogovorec, nedavno upokojeni branilec Gregor Balažic pa se je razgovoril tudi o svoji novi vlogi v klubskih pisarnah.

“Že ko sem bil igralec, sem zelo težko spremljal tekme z roba igrišča oziroma s tribune. Med pripravami me sicer podplati niso zasrbeli, bom pa vse skupaj pogrešal, ko bom spremljal ekipo v polni Fazaneriji, a se zavedam, zakaj sem sprejel odločitev o upokojitvi. Enostavno ni šlo več naprej. Tudi zdaj bom delal po svoji filozofiji, naredil bom vse, da bo klub uspešen.”

NŠ Mura v poletnem prestopnem roku:
Prihodi:

  • Almin Kurtović (NK Bravo), Gaber Dobrovoljc (NK Radomlje), Dardan Shabanhaxaj (Sturm Graz, AVT), Emir Saitoski (Domžale), Amadej Maroša (Gornik Zabrze), Roko Jurišić (SV Ried, AVT)

Odhodi:

  • Amar Beganović (Sarajevo, BIH), Domantas Šimkus (Siauliai, LIT), Ognjen Stjepović (Dečić Tuzi, ČRG), Vito Štrakl (Beltinci), Jan Đapo (Domžale), Miha Kompan Breznik (Spartak Trnava, SVK), Martin Šroler, Josip Majić, Nejc Vidmar, Mirlind Daku (Osijek, konec posoje), Gregor Balažic (konec kariere)

Mura bo z novo sezono odprla z domačo tekmo proti Domžalam, ki je na sporedu v soboto, 22. julija, ob 17.30 s prenosom na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!