Napovedi Boromise se uresničujejo, Olimpija se vendarle krepi

Nogomet 16. Jan 202415:36 0 komentarjev
Antonio Marin je nova okrepitev Olimpije. Foto: Profimedia

Po zatišju na začetku januarja se je v ljubljanski Olimpiji vendarle začelo dogajati na področju prihodov. V slovensko prestolnico je že prispel Antonio Marin, za dobro voljo navijačev pa bodo poskrbele tudi informacije, da je za pogajalsko mizo z vodstvom kluba znova sedel Rui Pedro.

Medtem ko je Maribor danes z Redwanom Bourlesom dobil že četrto zimsko okrepitev in so novince pospešeno predstavljali tudi v Celju in Kopru, je v ljubljanski Olimpiji, ko je govora o zimskih okrepitvah, doslej samevalo le ime mladega vratarja Gala Lubeja Finka.

To se bo v kratkem spremenilo, v zmajevo gnezdo je namreč že prispel hrvaški nogometaš Antonio Marin. Nekdanji mladi hrvaški reprezentant se je z vodstvom Olimpije že dogovoril vse potrebno za sodelovanje, uradno potrditev tega, da se bo pol leta pred iztekom pogodbe z zagrebškim Dinamom preselil v Ljubljano, lahko pričakujemo v kratkem. Zeleno-beli bodo tako dobili prvega od dveh napovedanih kapitalcev, ki jih je v kratkem obljubil športni direktor Goran Boromisa.

Antonio Marin je novi zmaj. Foto: Profimedia

Pedro znova razmišlja o podaljšanju

Marin bo tako že jutri z ekipo bržkone odpotoval na priprave v Turčijo, ne bo pa presenečenje, če bo na letalu tudi v zadnjih dneh odpisani Rui Pedro. Prvi kadrovnik Ljubljančanov Goran Boromisa je na uvodni novinarski konferenci leta 2024 odločno poudaril, da bo najboljši strelec zmajev v tej sezoni do ureditve klubskega statusa treniral ločeno od prve ekipe, ukrep pa je očitno napadalca predramil do te mere, da je znova sedel za pogajalsko mizo in s klubom išče način, kako podaljšati sodelovanje, ki se mu izteče s koncem sezone.

Podpisa na črto na dnu pogodbe sicer še ni, a signali iz zmajevega gnezda glede dogovora so vse bolj pozitivni. V zadnjih dneh se je sicer v portugalskih medijih pojavila informacija o tem, da se za nekdanjega člana Porta zanima celo Vitoria, a po naših informacijah ob tem dimu ni prav veliko ognja.

Podaljšanje pogodbe z Ruijem Pedrom bi bil pomemben zimski posel Olimpije. Foto: Aleš Fevžer

Novo pogodbo z Olimpijo pa je podpisal litovski reprezentant Justas Lasickas. Desni bočni branilec bo v zelenem dresu igral vsaj do poletja 2025. “Hvala klubu za zaupanje. Tukaj sem do zdaj zelo užival in še vedno se želim z Olimpijo boriti za naslove,” je povedal ob podaljšanju sodelovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!