Olimpija napovedala okrepitvi, to je ena izmed tarč

Nogomet 10. Jan 20247:28 0 komentarjev
Antonio Marin je novi zmaj. Foto: Profimedia

Z izjemo mladega Gala Lubeja Finka ljubljanska Olimpija v zimskem prestopnem roku še nima nove okrepitve. To se utegne v naslednjih dneh spremeniti, vse bližje selitvi v zmajevo gnezdo je Antonio Marin.

“Delamo na tem, da najdemo dva resna igralca za ta nivo. Čez dva ali tri dni sem prepričan, da jih bomo imeli v ekipi. To bosta tujca, ampak ne Portugalca,” je z nasmeškom na obrazu na včerajšnji novinarski konferenci Olimpije zatrdil športni direktor zmajev Goran Boromisa.

In po naših informacijah je ena izmed teh okrepitev zares vse bližje prihodu v Ljubljano. Hrvaški mediji so včeraj razpisali o tem, da je tarča zmajev član Dinama Antonio Marin. V isti sapi je Germanijak poudaril, da ima 23-letni krilni napadalec, ki je na Maksimiru odpisan, tudi ponudbe drugih klubov. Toda naši viri verjamejo, da so pogajalci Olimpije zelo optimistične glede svojega uspeha in sklenitve dogovora z nogometašem, ki mu to poletje poteče pogodba z Zagrebčani.

V dresu Dinama je Marin igral tudi v ligi prvakov. Foto: Profimedia

Marin je v tej sezoni sicer za Dinamo odigral 16 tekem in dosegel štiri zadetke, skupno je v majici serijskih hrvaških prvakov odigral 48 obračunov. Gre za podoben profil igralca, kot je očitno odhajajoči Rui Pedro, igra lahko na različnih pozicijah v napadalnem delu igre, poleg Dinama pa je kot posojen nogometaš nosil tudi dres Lokomotive, Šibenika, Rijeke in italijanske Monze.

Parris ni realna možnost

V zadnjih dneh so v slovenski nogometni javnosti vse glasnejše govorice, da se Olimpija zanima tudi za nogometaša, ki ga odlično pozna trener Zoran Zeljković.

Kahem Parris je stari znanec slovenskih nogometnih zelenic. Foto: Jure Banfi

To je Kaheem Parris, ki je septembra 2022 za milijonsko odškodnino Koper zamenjal s kijevskim Dinamom, pri katerem pa se Jamajčan ni znašel in trenutno v Azerbajdžanu igra za Sabah. Zmaji po naših informacijah sicer spremljajo, kaj se dogaja s 24-letnikom, ki se je ravno pod vodstvom Zeljkovića najprej uveljavil pri Krki, nato pa še na Bonifiki, a je krilni napadalec s prestopom iz Prve lige Telemach v bogati Dinamo Kijev preskočil nekaj finančnih razredov, zaradi česar njegova vrnitev v Slovenijo trenutno ni realnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!