Novorojeni golgeter Maribora vesel, da se je končno odprlo

Nogomet 6. Dec 202221:56

Žan Vipotnik je v mlajših selekcijah navduševal in gole zabijal kot po tekočem traku. Med člani Maribora je dolgo časa čakal, da se mu odpre, v zadnjem času pa blesti. Na zadnjih petih tekmah je zabil kar sedem golov in pri zmagi nad Radomljami s 7:0 prišel do hat-tricka.

“Res zanimivo. Zadel sem s skoraj vsakim delom telesa. Hvala bogu, da je šla žoga notri. Srečen sem,” je Žan Vipotnik, ki je mrežo Radomelj tresel na različne načine, po tekmi povedal v mikrofon našega letečega reporterja.

Mladi, 20-letni napadalec Maribora v zadnjem času blesti. V 15. krogi je zadel proti Celju, v 16. proti Muri, v 18. je Bravu zabil dva gola in zdaj Radomljam še tri. Potem ko v prejšnji sezoni za Maribor v devetih prvenstvenih nastopih ni zadel, je brez gola ostal tudi na prvih devetih prvenstvenih tekmah v tej sezoni, a pri trenerju Damirju Krznarju vseeno užival zaupanje. Zdaj se je Hrvatu na klopi Maribora oddolžil.

“Hvala za zaupanje in hvala bogu, da se je odprlo. Besede zaupanja s strani trenerja so mi pomenile veliko. Pomembno je, da je ekipa prava in da zmagujemo,” je še povedal z osmimi goli najboljši strelec Maribora v tej sezoni.

Nekaj besed je namenil tudi tekmi proti Radomljam. “Danes ni bil njihov dan, je bil pa naš. Hvala bogu, da smo hitro zadeli. Potem je bila zmaga naša,” je še dejal napadalec, ki je v mlajših selekcijah blestel. V mladinskih, kadetskih in pionirskih vrstah je v 114 nastopih dosegel kar 146 golov. V sezoni 2016/17 kar 58 v konkurenci do 15 let in takrat postavil rekord. Leto za tem mu ga je, v rednem delu sezone je dosegel en gol več, iz rok vzel zdajšnji zvezdnik slovenskega nogometa Benjamin Šeško.

Zadetki Žana Vipotnika na tekmi proti Radomljam:

Komentari

Vaš komentar