Nukić dokončno prečrtan, pred vrati dve veliki okrepitvi

Nogomet 9. Jan 202416:37 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Po skoraj mesecu dni tišine so v taboru Olimpije javnosti predstavili načrte za drugi del sezone. V klubu se dogajajo kadrovski premiki, kmalu lahko po besedah vodstva zmajev navijači pričakujejo tudi resne okrepitve.

Odhaja Mustafa Nukić, odhaja Rui Pedro. To sta nogometaša, ki sta na črnem seznamu Olimpije in odpisana za nadaljevanje sezone. Kaj pa novinci? Za zdaj jih ni.

Takšen je bil vtis javnosti pred današnjo novinarsko konferenco Olimpije, na kateri so aktualno dogajanje v klubu pokomentirali športni direktor Goran Boromisa, direktor kluba Igor Barišić in trener Ljubljančanov Zoran Zeljković. Skozi njihove besede smo končno dobili nekaj odgovorov na vprašanja, kakšna je začrtana pot prihodnosti ljubljanskega ponosa.

“Slišimo marsikaj. Da nimamo denarja, da smo se povezali s Portugalci in smo zdaj v njihovih krempljih, da ne moremo zamenjati trenerja. A smo ga in pripeljali smo Zorana, ki smo ga želeli. Proti Slovanu in Kopru smo pokazali to, kar si želimo. Gremo v pravi smeri. Iščemo okrepitve, ampak prave okrepitve. Imamo veliko nogometašev, vsi so dokazali svojo vrednost, tudi oni, ki jih kritiziramo, kot so Pedro Lucas, Admir Bristrić, Timi Max Elšnik, Nemanja Motika in tako naprej. Še vedno imamo ekipo, ki se je uvrstila v Evropo, to ne smemo pozabiti. To je dobra ekipa. Iščemo pa igralce, ki bodo delali razliko. So ti vredni pol milijona? Verjetno glede na zahteve trga so. Našli bomo okrepitve, vemo, kaj iščemo,” poudarja športni direktor Goran Boromisa.

Goran Boromisa je prepričan, da ima Olimpija zelo kakovostno moštvo. Foto: Aleš Fevžer

Nukić odhaja, ker se je spremenila filozofija kluba

Prvi kadrovnik Olimpije hkrati potrjuje naše informacije, da klub zapušča Mustafa Nukić, zelo verjetno pa tudi Rui Pedro, ki ne želi podaljšati pogodbe z zmaji.

“Rui Pedro ne bo odšel za sto ali dvesto tisoč evrov. Ne bo. Želimo pokazati, da smo resen klub. In dokler ne pokaže, da je pripaden temu klubu, ne bo igral. Sedli smo z njim za mizo po tekmi s Slovanom in je bil za to, da ostane, a se je moral dogovoriti z agentom in mamo. Ko je prišel na priprave, nam je agent poslal predlog pogodbe, ki je bil za nas nerealen. Pogovarjamo se. Kar se tiče Mustafe Nukića, filozofija kluba je spremenjena. Iščemo igralce, ki so med devetnajstim in štiriindvajsetim letom, ki jih lahko nato prodamo. Mustafa se ne bo vrnil v ekipo. Ni problem kot oseba, ampak odkar je podpisal pogodbo, se je klubska filozofija spremenila. To smo povedali že večkrat. Ni slab igralec, a iščemo druge rešitve. Tako je bilo tudi z Aljažem Kreflom,” poudarja Boromisa.

Mustafa Nukić bo Olimpiji pomahal v slovo. FOTO: Aleš Fevžer

“Delamo na mladosti in hitrosti. Bolj ali manj z vsemi nogometaši, ki smo jih pripeljali, smo zadeli. Ti, ki so zapustili klub, kje so danes? Ni jih. Kar se tiče Mustafe Nukića, slišim, da ga jaz umikam iz kluba. Ni res, njega so želeli umakniti Skender, Prosinečki in Riera, a sem ga jaz zaščitil. To, da ne računamo na njega, ni vezano na njegov karakter, ampak iščemo mladega napadalca, kot je bil recimo Vipotnik v Mariboru, ki bo klubu prinesel dva milijona. To je to. O Mustafi Nukiću od nas ne boste slišali niti ene slabe besede. Je na plačilni listi Olimpije in je eden najbolje plačanih igralcev. To je to, čista matematika,” besede športnega direktorja Olimpija podkrepi direktor kluba Igor Barišić. 

Drugi del novinarske konference, na kateri je direktor kluba Igor Barišić odgovarjal na informacije Sportkluba o dogajanju v ljubljanski Olimpiji, v celoti objavimo jutri zjutraj.

Prihajata dva ‘kapitalca’

Športni direktor Goran Boromisa je med drugim razkril tudi to, da bo Olimpija poleg mladega vratarja Gala Lubeja Finka kmalu predstavila še nekaj novih igralcev.

“Delamo na tem, da najdemo dva resna igralca za ta nivo. Čez dva ali tri dni sem prepričan, da jih bomo imeli v ekipi. To bosta tujca, ampak ne Portugalca. (smeh) To bo moštvo, ki se bo zagotovo borilo za naslov prvaka,” je prepričan prvi kadrovnik zmajev.

Navijači Olimpije si lahko oddahnejo, zmaji bodo dobili okrepitve. Foto: Aleš Fevžer

Ko si na nekaj ponosen, je to lahko nevarnost

Rokave je v teh dneh pošteno zavihal tudi Zoran Zeljković, ki bo odvodil prve priprave kot trener Olimpije. Obdobje brez strnjenega ritma tekem bo strategu zeleno-belih prišlo še kako prav, da moštvo pripravi na velik izziv, ki zmaje čaka v drugem delu sezone. Ta je jasen – lov na vodilno Celje.

“Vzdušje na začetku priprav je dobro, upam, da so fantje komaj čakali vrnitev na igrišča. Danes je naš prvi trening, veseli me, da so do potankosti izpolnili individualni program. Večkrat smo se pogovarjali o zaključku sezone, o tekmi z Bratislavo. Na to sem zelo ponosen, slovenski klubi smo že premagali resne evropske tekmece, ampak ne na tak način. Igrali smo tako, kot si sam kot trener želim. Zavedam pa se, da je to za nami. Ko si na nekaj ponosen, je to nevarnost,” trezno razmišlja Ljubljančan na klopi Olimpije.

Ter dodaja.

“Na žalost smo trenutno deset točk za Celjem, to je realnost, ampak naš cilj je, da jih prehitimo in da smo prvi. Dokler bo obstajala ta možnost, se ne bomo predali. Ne bo lahko, ampak ekipa Olimpije bo šla vsako tekmo na zmago. Ne bomo se predali,” obljublja Zeljković.

Zoran Zeljković je že dokazal, da zna povleči prave niti in je takoj stabiliziral rezultate Olimpije. Foto: Aleš Fevžer

Če ni dodane vrednosti, bolje da ni okrepitev

Trener Olimpije se je dotaknil tudi problematike igralcev, ki trenirajo ločeno od prvega moštva in so na izhodnih vratih kluba.

“Če vprašate mene, bi imel najraje, da bi Rui Pedro podpisal dolgoročno pogodbo. A klub je na prvem mestu, to mora razumeti tudi on. Želim si okrepitev, želim pa si tudi, da gledamo dolgoročno in da bodo igralci dodana vrednost, če ne bodo, bolje, da ne pripeljemo nikogar. Za našo ligo imamo dovolj kvalitete. Kar se tiče skupine igralcev, ki trenirajo posebej, sledim navodilom kluba,” poudarja strateg aktualnih državnih prvakov.

Zoran Zeljković še vedno upa, da bo Rui Pedro ostal v klubu. FOTO: Grega Valančič.

Županovo podporo zelo ceni

Ljubljančan na klopi Olimpije je pričakovano takoj dobil tudi močno podporo lokalnega okolja. Da je zadovoljen s trenersko menjavo, je danes na novinarski konferenci priznal celo župan Zoran Janković. Podpora prvega moža prestolnice, ki je klub že večkrat reševal iz zagate, Zeljkoviću veliko pomeni.

“Osebno mi to veliko pomeni, takoj, ko sem podpisal, sem dobil njegov klic, ponudil mi je pomoč, če jo potrebujem. Tega v Kopru nisem bil navajen. K sreči imamo župana, ki ima rad šport in ki ima rad Olimpijo. Imava tudi isti pogled, sva Ljubljančana, rada bi imela čim več domačih fantov. V tej smeri delamo, priključili smo nekaj mladincev, delamo na tem, da pripeljemo v klub domače igralce. Želimo si, da je Olimpija konkurenčna, a tudi to, da bo v ekipi čim več domačih fantov,” zaključuje Zoran Zeljković.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!