Županovo opozorilo vodstvu ljubljanske Olimpije

Nogomet 9. Jan 202413:13 3 komentarji
Albert Riera in Zoran Janković. Foto: Aleš Fevžer

Ob tem, ko so v javnost prišle nove informacije o neizplačanih obveznostih v ljubljanski Olimpiji, je dogajanje na našo prošnjo pokomentiral tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Ko so je julija 2022 v ljubljanski Olimpiji zgodil velik pretres in je klubska uprava pri navijačih priljubljenega trenerja Roberta Prosinečkega ‘čez noč’ zamenjala z Albertom Riero, hkrati pa so javnost preplavile tudi informacije o finančnih težavah osrednjega prvoligaša iz prestolnice, je nastalo krizo med drugim reševal tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Slednji je takrat javno priznal, da je klubu, ki je imel težave z izplačili plač, pomagal pridobiti sredstva, da te zadeve uredijo, hkrati pa je za potrpljenje prosil tako člane navijaške skupine Green Dragons kot tudi igralce Olimpije, ko je sestankoval s kapetanom Timijem Maxom Elšnikom in njegovim namestnikom Mustafo Nukićem.

Zoran Janković vselej podrobno spremlja dogajanje v zmajevem gnezdu. Foto: Aleš Fevžer

S te točke preloma se je krivulja ljubljanske Olimpije obrnila strmo navzgor. Sezona, ki je sledila, je v Ljubljano prinesla dvojno krono, minula jesen pa tudi prve nastope in zmage zmajev v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Vseeno je prehod v leto 2024 prinesel nemalo negotovosti.

“Ves mesec nisem govoril z nikomer od vodstva nogometne Olimpije. Ne z Adamom Deliusom in ne z Igorjem Barišićem. Pred nekaj dnevi sem govoril s Timijem Elšnikom. Sem navijač Olimpije. Vem, da smo edina občina v Sloveniji, ki toliko vlaga v šport. Klubi, ki igrajo v Evropi, dobijo še dodatna sredstva za promocijo Ljubljane v Evropi,” za začetek poudarja Zoran Janković.

Ko je bil zamenjan Riera, ni več hodil na tekme

V nadaljevanju prvi mož Ljubljane odkrito priznava, da se ne strinja z določenimi potezami, ki jih je sprejelo vodstvo Olimpije.

“Zadnji dve upravi Olimpije težko razumem. Milan Mandarić je zamenjal trenerja, ki je osvojil dvojno krono. To je bil Igor Bišćan. Zdajšnja uprava je storila enako. Še danes se slišim z Albertom Riero, ostajava v dobrih odnosih in zelo mi je žal, da je odšel. Prejšnjega trenerja sem videl samo enkrat, nisem več hodil na tekme, ker po mojem mnenju ni bil dovolj dober. In tako se je izkazalo. Vesel sem, da je prišel domači trener, ki zares dobro dela,” izpostavlja ljubljanski župan.

Zoran Janković ne skriva zadovoljstva, da je novi trener Olimpije postal Zoran Zeljković. FOTO: Aleš Fevžer

“Igralci, kot sta Elšnik in Nukić, so moji igralci”

Prelomljena obljuba vodstva Olimpije, ki je nogometašem zmajev samovoljno odreklo obljubljene premije za nastope v Evropi, je v slovenski nogometni javnosti dvignila precej prahu. Enako velja za potezo, da se na zahtevo uprave s treningov članske ekipe začasno umakne ljubljenca navijačev Mustafo Nukića. Zoran Janković na tej točki vodilnim možem Olimpije pošilja odločno sporočilo.

“Ogromno izkušenj imam v športu. Ne vem, kaj bo naredila ta uprava. Na koncu koncev so dobili tri milijone evrov in še milijon od Uefinih nagrad. Če me kdo vpraša, kaj je moja funkcija, mu odgovorim, da je enaka kot funkcija trenerja v športu. Vsakemu najdem pravo mesto, ga motiviram in predvsem zaščitim. Igralci Olimpije, kot sta Elšnik in Nukić, bodo vedno moji igralci in za njimi bom stal. Lepo se je veseliti, zelo lepo. Ampak potrebno je z ekipo znati tudi jokati v garderobi ob porazih. Olimpija je moj klub, ampak osnova vsega je spoštovanje.”

In zaključuje.

“Če bo klubska uprava pristopila do mene, ji bom povedal to, kar sem povedal tukaj. Osnova pa je, da so igralci prvi, ki morajo dobiti svoj denar. Kar je v pogodbi, morajo dobiti. Če se nekaj dogovoriš, to mora držati. Osnova vsega je spoštovanje. In naučiš se ga v športu.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje