Pri Muri čakajo le še na Italijane

Nogomet 22. Jun 202215:30 > 15:40 0 komentarjev
Robert Kuzmič
Robert Kuzmič je še na začetku sezone napovedoval, da bo Mura v tej sezoni naredila nov korak v pravo smer. Foto: Uroš Skaza

Pri nogometnem prvoligašu Muri v zadnjih tednih ni pestro le v klubskih pisarnah, temveč tudi izven njih. Poleg tega, da intenzivno sestavljajo igralski kader, Prekmurci prav sedaj opravljajo zaključna dela na Fazaneriji, ki jo bo v novi sezoni krasila povsem nova travnata površina.

Čeprav so se poslovili od naslova prvaka, prvenstvo pa sklenili na četrtem mestu, je bila pretekla sezona Mure po zaslugi nastopov v konferenčni ligi zgodovinska. A igranje v tretjerazrednem evropskem klubskem tekmovanju je sedaj preteklost in na Fazaneriji se že ozirajo na pričetek novega tekmovalnega ciklusa, ki bo tudi tokrat v znamenju evropskega poletja.

Prekmurci se v novo sezono podajajo v precej spremenjeni zasedbi, saj so klub v zadnjih tednih zapustili nekateri nosilci. Med drugim Tomi Horvat, Marko Zalokar in Klemen Šturm, v ponedeljek pa tudi predlanski najboljši strelec Prve lige Telemach Nardin Mulahasejnović. A kot zatrjuje predsednik Mure Robert Kuzmič, so vse nogometaše ustrezno nadomestili.

“Jedro ekipe smo sestavili. Izredno nas je zadovoljil predvsem podpis Mirlandom Dakujem, saj ekipa vselej potrebuje dobrega napadalca. Da je prav to, je dokazal že v prejšnji sezoni. Veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti in da je kljub še dvema večjima kluboma, ki sta se borila zanj, izbral ravno Muro,” meni prvi mož črno-belih.

Robert Kuzmič. FOTO: Uroš Skaza.

To pa sicer še ne pomeni, da so s svojimi dejavnostmi na nogometni tržnici že prenehali. “Lahko se sicer zgodi, da nas bo kdo še zapustil kot tudi, da se nam kdo pridruži. Zaenkrat ni še nič konkretnega. Nekaj malega zanimanja za naše igralce je še vedno, a dokler s ponudbo ni zadovoljen igralec in mi, do takrat o tem ne želim javno govoriti. Trenutno nismo nikjer blizu,” priznava Kuzmič.

Prihodnja sezona bo finančno stabilna

A v tednih po sezoni ni bilo pestro le v klubskih pisarnah, temveč tudi izven njih. Po zadnji tekmi proti Mariboru so se Prekmurci na svojem stadionu lotili temeljite prenove igrišča, zaključna dela pa potekajo prav sedaj.

“Projekt je kar zahteven in smo se ga lotili sami. A najtežja dela so praktično že zaključena. Čakamo le še Italijane, da nam pripeljejo travo, ki bo položena v treh, štirih dneh. Kar se tiče igrišča, bo s tem stvar zaključena, a seveda je tu še okolica, ki jo bomo morali urediti,” pojasnjuje sogovornik.

Fazanerija: kmalu v novi preobleki. Foto: MaPa

Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 800.000 evrov, kar kljub prejetim evropskim milijonom v minuli sezoni predstavlja precejšen izdatek za klub, kot je Mura. Ne glede na to Kuzmič zagotavlja, da si investicijo lahko privoščijo tudi v primeru manj uspešnih nastopov v Evropi.

“Mislim, da je naša prihodnja sezona finančno stabilna in jo bomo izpeljali normalno,” miri Kuzmič, ki se zaveda, da bo letos pot do skupinskega dela konferenčne lige neprimerno težja kot lani.

“Nikoli ni nič nerealnega, a gre za resnično zahtevno pot. Sam vedno pravim, da se z nekaj sreče in trdim delom lahko zgodi tudi to. A zaenkrat se osredotočamo le na prvi krog proti Sfintul Gheorgheju. Seveda se bomo skušali prebiti čim dlje, vendar moramo najprej oddelati domačo nalogo proti Moldavcem,” še sklene predsednik Mure.