Repas pred tekmo s Celjem tudi o izgubljenem ‘mitu’ Maribora

Nogomet 2. Dec 202117:14
Jan Repas se želi navijačem na derbiju oddolžiti za podporo v težkih trenutkih. FOTO: Jure Banfi.

Jesenski del Prve lige Telemach se bliža h koncu. Maribor čakata še dve tekmi, najprej je na vrsti štajerski derbi. Vezist Jan Repas pred prihajajočim obračunom s Celjem napoveduje odločen lov na zmago.

“Motiva ne manjka. Čaka nas težka tekma, ki prihaja po bolečem porazu v Murski Soboti. Cel teden se pripravljamo na tekmo s Celjem. Cilj je jasen, gremo po tri točke,” je na novinarski konferenci začel Jan Repas, ki v finišu jesenskega dela kaže vse boljše predstave. To je do derbija z Muro veljalo tudi za Maribor, ki je v nedeljo na Fazaneriji močno razočaral.

“Pred Muro smo nanizali šest zaporednih zmag. V drugi četrtini smo igrali tako, kot je potrebno. V sezono smo slabo vstopili, na lestvici nismo bili na željenih mestih. Spomnit se moremo tega, kar je bilo pred Muro in nadaljevati v tem slogu,” dodaja Repas.

Jan Repas o pomembnosti Blaža Vrhovca za Maribor: “Vsi vemo, da je Blaž zelo pomemben član naše zasedbe. Njegova odsotnost se vedno pozna.”

Poraz proti aktualnim državnim prvakom je znova odprl debato o slabih igrah Maribora na tekmah, ki štejejo za nekaj več. Po porazu proti Muri je trener Radovan Karanović zelo odkrito okrcal svoje varovance, ki se po njegovih besedah niso držali dogovorjenega načrta pred tekmo. “Na velikih tekmah nismo nanizali nekih dobrih rezultatov. Sam ne vem, kje tiči problem. Verjetno v psihološki pripravi. Pred velikimi tekmami igramo dobro, na večjih pa potem odpovemo,” je odkrito začel Repas in dodal: “Nekaterih stvari proti Muri, za katere smo se dogovorili, na igrišču nismo izvršili. Prišla je še bolezen Blaža Vrhovca dve uri pred tekmo, ki je poskrbela za neke rotacije, ki jih nismo pričakovali.”

Vrhunci s tekme 10. kroga Prve lige Telemach med Mariborom in Celjem:

Repas o naslednjem nasprotniku: Celjani so sposobni veliko več, kot so do zdaj pokazali

15-kratni državni prvaki so na štajerskih derbijih v tej sezoni 100-odstotni. V uvodnem krogu so na stadionu Z’dežele najprej izničili zaostanek z 2:0 in na koncu slavili s 3:2, na tekmi v Ljudskem vrtu, ki je bila prva za Radovana Karanovića na klopi Maribora ni zadnja za Agrona Šaljo na klopi Celja, pa so zmagali z 2:0.

Štajerski derbi z začetka sezone PLT:

Po mnenju Repasa se celjska ekipa s prihodom Simona Sešlarja ni pretirano spremenila: “Glavni igralci so enaki, so mlada ekipa. Pred sezono so veliko kadrovali. Tekma bo zelo zahtevna. Mislim, da je ta ekipa Celja sposobna veliko več, kot je do zdaj pokazali.”

Jan Repas o psihološkem stanju Maribora: “Strinjam se, da nimamo prave miselnosti. Pred štirimi leti, ko sem bil v Domžalah, smo bili pred tekmo z Mariborom vedno v nekem strahu. Maribor je takrat veliko tekem dobil že preden so se te začele. To nam manjka. Izgubili smo mit Maribora, ki ga moramo vrniti.”

V finišu jesenskega dela se bo veliko govorilo o stanju igrišč. V zadnjem tednu je znova veliko deževalo, kar bo zagotovo vplivalo na igro v 19. krogu Prve lige Telemach. “Igrišča so v vedno slabšem stanju. Veliko je dežja. Treba se je prilagoditi, na koncu pa je igrišče enako za obe ekipi. To bo veljalo tudi v Celju.”

Repas, ki je bil v prejšnji sezni v odlični formi in se posledično znašel tudi na radarju nekaterih tujih klubov, v tej sezoni še ni navdušil. V sezoni 2020/21 je v PLT vpisal šest golov in sedem asistenc, v tem tekmovalnem letu na prvi zadetek še čaka. “Letos glede na statistiko nisem zadovoljil ne osebnih in ne želja ostalih. Vedno skušam dati vse od sebe. Statistično se zaenkrat to še ni obrestovalo. Moj uvod v sezono ni bil najboljši, zadnje tekme se je moja forma izboljšala, a me to statistično še ni nadgradilo.”

Jan Repas še čaka na prvi gol v tej sezoni Prve lige Telemach. FOTO: Jure Banfi.

Maribor se bo pred jesenskim premorom ob Celju pomeril še z Domžalami, ki so v zadnjem času pravi trn v peti 15-kratnih državnih prvakov. “Štartamo na vseh šest točk. Res je, Domžale nam ne ležijo, z njimi imamo vedno težave. Najprej se moramo osredotočiti na Celje, priti do zmage in se nato osredotočiti na Domžale,” pred finišom sezone še napoveduje Repas.

Komentari

Vaš komentar