Tudi Skender, tako kot Zahović, govoril o (ne)regularnosti

Nogomet 20. Feb. 202219:35 > 20:10
Delite:
Dino Skender je bil po zmagi v Sežani zelo zadovoljen. FOTO: Uroš Skaza.

"Ta zmaga je zelo pomembna. Zdaj nam bo veliko lažje. Končno vstopamo v regularen del prvenstva," je po preobratu v Sežani in zmagi nad Taborom z 2:1 povedal Dino Skender. Tudi trener Olimpije je, podobno kot Zlatko Zahović v začetku tega tedna, govoril o regularnosti prvenstva, a seveda na drugačen način.

“To je zelo, zelo sporno. Olimpija bi morala jeseni odigrati dve tekmi, a ju ni. Kdor ji je to dovolil, je naredil velik prekršek. Olimpija igra dve tekmi s povsem drugačno ekipo, kot bi morala igrati. Po okužbah s Covidom je imela decembra čas, tudi vreme je bilo lepo. Prepričan sem, da bi Olimpija v stanju, kot je bila takrat, igrala povsem drugače. Od teh dveh tekem ne bi dobila niti ene in danes bi imeli drugo lestvico,” je ob ponedeljkovem gostovanju v zadnji oddaji Pod prečko na Sportklubu povedal Zlatko Zahović in se obregnil ob to, da je Olimpija dve zaostali tekmi prvega dela prvenstva zdaj odigrala v precej spremenjeni zasedbi, kot bi ju sicer.

Zdaj se je glede zaradi izbruha okužb z virusom Covid prestavljenih tekem proti Muri (zmaga z 1:0) in Domžalam (poraz z 0:2) oglasil še Dino Skender, ki ga je, kot gre razbrati iz njegovih besed po tekmi v Sežani, zmotilo to, da so morali Ljubljančani v dveh tednih odigrati štiri tekme, medtem ko je večina preostalih njihovih tekmecev odigrala le dve (Mura in Domžale so seveda tri).

“Končno vstopamo v regularen del prvenstva. Igrali bomo v ritmu, kot igrajo vsi preostali klubi,” je Hrvat na klopi Ljubljančanov povedal po zmagi v Sežani. Tam je Olimpija zaostajala z 0:1, potem pa z goloma Aldairja in Maria Kvesića, ki je za tri točke zadel po strelu neposredno iz kota, prišla do zmage z 2:1.

Z izkupičkom iz Sežane je bil seveda zelo zadovoljen. Olimpija je dobila prepotrebne tri točke in ostala v boju za vrh, pred derbijem s Koprom, ki jo prihodnji teden čaka v Stožicah, pa pridobila tudi na samozavesti.

V družbi trenerja Tabora Dušana Kosića. FOTO: Uroš Skaza.

O čem vse je po tekmi trener Olimpije govoril?

O tekmi:

“Zelo zahtevna tekma. Od prve minute smo se dobro postavili na igrišču. Precej napadalno, trdo, čvrsto in organizirano. Pokazali smo značaj. Ni bilo lahko, saj smo igrali manj kot tri dni po tekmi v Domžalah. Čestitam fantom za prvi in drugi polčas. Ni nas poklapal ta nesrečno prejeti gol. Od prve minute smo imeli pod nadzorom vse. Ustvarjali smo si priložnosti, ki pa jih na žalost nismo realizirali. Potem je sledila nepazljivost in takoj kazen, ampak smo še naprej verjeli in pritiskali. Ob polčasu smo vedeli, da bomo prišli do preobrata. Da moramo priti do preobrata. To so fantje na igrišču potem tudi pokazali.”

O novem nespretno prejetem golu:

“To se dogaja, ko je prisotna utrujenost. Fantje so igrali štiri tekme v enajstih dneh, kar je precej drugače od naših tekmecev. Jasno je, da pride do utrujenosti in padca koncentracije. Sploh, če pritiskaš in si želiš zmage, se odpirajo priložnosti za nasprotnika. Ena napaka in se zgodi. Veliko je novih fantov, moramo se uigrati. Predvsem zaradi tega se nam dogajajo napake, ampak ni problema, saj smo iz tega prišli na najboljši način. Igrali smo naprej, pritiskali in verjeli, na koncu pa bili zaradi tega tudi nagrajeni.”

O tem, kako težko se je bilo pobrati po debaklu v Domžalah:

“Zelo težko. V manj kot treh dneh smo odigrali drugo težko gostovanje. Igramo v drugačnih pogojih kot preostali. To zahteva mentalno pripravo, ki mora biti na pravi ravni. Vedeli smo, kaj moramo početi od začetka do konca. Da se ne smemo sprostiti, saj bomo hitro kaznovani. Od prve sekunde smo tako tudi igrali. Bili smo zelo agresivni, pripravljeni smo bili na boj za vsako žogo, vsak napad. Po vsaki izgubljeni žogi smo do zadnje sekunde pritiskali. To nam je na koncu tudi prineslo zmago.”

O tem, kaj je nogometašem povedal ob polčasu:

“Rekel sem jim, da enostavno moramo zmagati, kar smo potem tudi storili. Verjeli smo v to. Ko zaostajaš in vidiš, da dominiraš, je tako. Samo treba je verjeti vase. Ne smeš biti živčen. To je najpomembnejše. Takšni smo tudi bili. Lahko bi jim rekel karkoli, ampak oni so tisti, ki so na igrišču. Njim je to uspelo. Vsa čast fantom. To je njihova zmaga. Velika zmaga značaja. Čestitke.”

O menjavah, ki so prinesle preobrat:

“Vedeli smo, da moramo razporediti moči. V treh dneh smo odigrali dve zahtevni tekmi. Nemogoče bi bilo, da ne bi bilo posledic. Sploh na takšnih igriščih, kot je tisto v Domžalah in tukaj v Sežani. Vesel sem, da fantje verjamejo v to, da lahko pomagajo tudi s klopi. Nepomembno je, kdo začne v prvi postavi in kdo na igrišče pride s klopi. Vsi so pomembni.”

Gol Maria Kvesića iz kota:

O dveh neposrednih strelih na gol iz kota:

“Imamo več različic izvajanj kotov. Odvisno, kdaj. Nam je vseeno, kako damo gol. Samo, da ga damo. Na srečo je zdaj prišel iz kota, nismo pa ga dočakali prej, ko smo imeli precej večje priložnosti. Pravi smo bili od prve do zadnje sekunde. Ko je tako in pokažeš značaj, kot smo ga mi tokrat, si prej ali slej nagrajen.”

O tednu dni priprav na naslednjo tekmo s Koprom:

“Zdaj nam bo veliko lažje. Prešteli se bomo, kdo je zdrav in živ. Po štirih tekmah v desetih dneh bo veliko lažje. Zdaj bomo videli, kdo je kaznovan, kdo ima težave. Kogar ne bo, ga bomo morali nadoknaditi. Imamo dobro ekipo, široko klop, tako da s tem ne bi smeli imeti težav. Koprčane bomo dočakali v najboljši podobi. Končno vstopamo v regularen del prvenstva. Igrali bomo v ritmu, kot igrajo vsi preostali klubi.”

O kazni z Đorđeju Crnomarkoviću, ki je zaradi prigovarjanja ostal brez tekme proti Kopru:

“Ko igraš vseskozi 90 minut v takšnem ritmu, potem utrujenost zabriše nekatere stvari. Podzavestno se ti zgodi kaj, kar se ti ne bi smelo. Brez njega bo težko, o tem bomo govorili, a glede na ritem, ki smo ga imeli v zadnjem času, ni nobenih zamer. Zgodilo se je v žaru borbe. Morda je imel ob prigovarjanju sodnikov tudi prav. Škoda, morda je preostro prejel karton, ampak tako pač je. To je ‘hendikep’, a po drugi strani ga je treba razumeti.”