Uvertura v derbi: Viole brutalno preteple Ljubljančana (VIDEO)

Nogomet 3. Dec 202314:27 1 komentar
Foto: Jure Banfi

Pred današnjim derbijem Maribora in Olimpije je v mestu ob Dravi prišlo do množičnega pretepa, v katerem so domači navijači pretepli goste iz Ljubljane.

S PU Maribor so sporočili, da so bili okrog 10.40 obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru na območju Mlinske ulice v Mariboru. Kot je prvi poročal portal Maribor24.si je šlo za pretep med navijaškima skupinama Viole in Green Dragons, ki sta sredi dne med seboj obračunali pred današnjim večnim derbijem, ki ga gosti Ljudski vrt.

Ob prihodu policistov, ti kršitve neposredno niso zaznali. V postopku s policisti nobena oseba tudi ni podala prijave kršitve. Preiskava še poteka. Kot še poroča Maribor24.si, naj bi šlo za daljši pretep, v katerem je bila uporabljena tudi palica. Posledice pretepa so na svojem Instagram profilu objavili tudi člani navijaške skupine Viole.

Na posnetku onemogli na tleh ležita dve osebi, ob tem pa so mariborski navijači dodali čustvenček žabe, preko katere visi nož in zapisali: “Vedno bežali, nikoli priznali… danes pa vsem ni uspelo.”

Maribor lovi tretje, Olimpija prvo mesto

Večni derbi se bo v Ljudskem vrtu začel ob 15.00, Olimpija bi se z morebitno zmago vodilnemu Celju približala na dve točki zaostanka, Maribor bi se s tremi točkami na enako razdaljo približal tretjemu Kopru.

Zadnji večni derbi je z 2:1 septembra dobila Olimpija, zadnjega v Ljudskem vrtu pa z 2:0 februarja Maribor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje