V Maribor prispel nogometaš, ki je igral med francosko elito

Nogomet 16. Jan 20247:00 1 komentar
Redwan Bourlès. Foto: Profimedia

Potem ko so javnosti za zdaj predstavili Maksa Barišića, Lana Vidmarja in Pijusa Širvysa, je resen kandidat za dres Maribora zdaj tudi Francoz Redwan Bourlès.

Stolpci rubrike odhodi in prihodi iz Ljudskega vrta se v zimi 2024 vse bolj polni. Spremembe, ki so bile večkrat napovedane, se odvijajo s polno hitrostjo in tako so Maribor v zadnjih tednih že zapustili Ignacio Guerrico, Aljaž Antolin in Xhuliano Skuka. Išče se tudi način, kako prekiniti pogodbo z Ishaqom Rafiujem, ki ima težave pri vrnitvi iz Nigerije, kmalu bo klubu v slovo pomahal še Erico Castro, vse manj je možnosti, da v vijoličastem ostane Max Watson.

Tudi kar se tiče okrepitev pa je v taboru vijolic vse bolj pestro. Novi obrazi v štajerski prestolnici so Lan Vidmar, Maks Barišić in Pijus Širvys, kmalu pa bi se lahko na tem seznamu znašlo še eno novo ime. To sicer ne bo Brazilec Lucas Ramos, saj so pogajanja med Mariborom in Internacionalom padla v vodo, bi pa lahko nov nogometaš najtrofejnejšega slovenskega kluba v kratkem postal Francoz Redwan Bourlès.

Redwan Bourlès je že v Mariboru. Foto: Profimedia

Tokrat ne gre za preizkušnjo, potrditev posla ni daleč

Gre za 21-letnega nogometaša, ki se najbolje znajde na levi strani zvezne vrste oziroma na položaju krilnega napadalca, trenutno pa je brez delodajalca. Pred tem je branil barve Rennesa in Lorienta, za katerega je štirikrat zaigral tudi med francosko elito, a skupno v Ligue 1 zbral le 12 minut.

Bourles je nogometaš, katerega najmočnejša vrlina je hitrost, napadu Maribora pa bi lahko dodal podobno dimenzijo, kot mu jo je Ivan Brnić. Po naših informacijah klub z igralcem ureja še zadnje podrobnosti glede sklenitve pogodbe, Francoz je v štajerski prestolnici že uspešno prestal zdravniški pregled. Naznanitev prestopa sledi kmalu.

Repas na radarju tujine, bo Nizozemec prepričal Šimundžo?

Pestro dogajanje v Mariborskih pisarnah je začinjeno tudi s klici zainteresiranih snubcev za Jana Repasa, o katerem po naših informacijah največ sprašujejo poljski in norveški prvoligaši.

Jan Repas ne skriva, da ga znova vleče v tujino, se mu bo želja uresničila že v januarju? FOTO: Jure Banfi.

Medtem še vedno z ekipo trenira nizozemski branilec Luuk Kluiters, ki bo po naših informacijah danes v dresu Maribora odigral tudi pripravljalno tekmo z Nafto. Na njej bo skušal dokončno prepričati vodstvo Maribora, da si zasluži pogodbo, kakršno pričakuje v Ljudskem vrtu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje