Ozadje ‘fantomskega’ brazilskega posla NK Maribor

Nogomet 11. Jan 20247:00 0 komentarjev
Marko Šuler. Foto: Uroš Skaza

S pomočjo športnega direktorja NK Maribor Marka Šulerja smo raziskovali ozadje prestopa Brazilca Lucasa Ramosa iz Internacionala v Ljudski vrt, ki je tik pred zdajci padel v vodo.

Mariborska skavtska misija v Brazilijo, na katero sta se v zaključku novembra odpravila športni direktor vijolic Marko Šuler in njegov pomočnik Marcos Tavares je zbudila veliko pozornosti slovenske nogometne javnosti.

V najtrofejnejšem slovenskem klubu so ocenili, da je potencial brazilskega nogometnega bazena enostavno prevelik, da ga ne bi izkoristili in navijači štajerskega ponosa so upali, da bo odprava kmalu obrodila sadove. In res, v zadnjih dneh je v javnosti zaokrožila informacija, da so vijoličasti blizu realizacije posla z velikim Internacionalnom iz Porto Alegreja, po katerem bi se v Ljudski vrt preselil Lucas Ramos.

A ravno tako hitro je včeraj prišlo do preobrata. Iz virov blizu NK Maribor so prihajale informacije o tem, da je posel padel v vodo. Kaj je res in kaj ne, smo preverili pri prvem kadrovniku vijolic Marku Šulerju.

“Res je, bil je naša tarča, a žal so pogajanja ustavljena. Enostavno se nismo uspeli uskladiti. Dva člena v pogodbi sta bila takšna, kakršnih doslej v vseh pogajanjih še nismo srečali. Za Maribor sta nesprejemljiva, ker sta preveč tvegana, v primeru, da bi šlo kaj narobe. Rečem lahko celo, da bi bila lahko dolgoročno škodljiva za klub. Pri vseh ostalih detajlih, ki so navadno večji izziv, smo se res hitro uskladili, tako da škoda, da je vse skupaj padlo v vodo. Nekatere stvari lahko pokaže samo igrišče, sploh kar se tiče morebitnih poškodb in tega ne moreš dodajati v pogodbo, to enostavno ni sprejemljivo,” razkriva športni direktor.

Lucasa Ramosa ne bo v Ljudski vrt. Foto: Profimedia

Iz Brazilije bi vseeno lahko prišla kakšna okrepitev

Skavtska misija Marka Šulerja in njegovega pomočnika Marcosa Tavaresa je na seznam tarč Maribora torej že prinesla zanimiva imena, prve okrepitve pa za zdaj še ne. Mar propad tega posla pomeni, da bodo vijolice zaprle poglavje Brazilija in se osredotočile na druge tarče?

“Ne, ta zadeva glede naše poti v Brazilijo in njenih učinkov ne spremeni nič. Tako ali tako ni bil načrt, da najdemo igralce, ki bi jih pripeljali takoj. Tržišče zdaj poznamo, tako da ostajamo pozorni nanj in lahko se zgodi, da v prihodnosti izpeljemo kakšen prestop iz tega bazena,” poudarja naš sogovornik.

Marko Šuler se bo zdaj na nogometni tržnici ozrl proti drugim tarčam. Foto: Jure Banfi

Prioriteta je napadalec

V zaključku pogovora Marka Šulerja na kratko povprašamo še o tem, ali je kaj napredka pri iskanju novega napadalca, ki si ga je javno zaželel trener Ante Šimundža in je ena izmed prioritet zimskega prestopnega roka.

“Zaenkrat še ni nič novega, spremljamo trg. Ostaja pa ta stvar v načrtu, nov napadalec je prioriteta. Ampak prestopni rok se šele začenja, najprej so je na vrsti iskanje rešitev za fante, ki pri nas ne bi dobili več prave priložnosti,” zaključuje naš sogovornik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!