Dončićev trenutek z LeBronom: Prihajam iz Slovenije, potem pa …

Košarka 13. Dec 20239:13 2 komentarja
LeBron James in Luka Dončić. Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je ob zmagi Dallasa nad LA Lakers (127:125) podpisal pod novo izjemno predstavo (33 točk, 6 skokov, 17 asistenc), po tekmi pa je spregovoril o bojnih ranah, ekipnem prispevku in odnosu z LeBronom Jamesom.

“Ne vem, kako sem sploh igral. Vse me boli. Tudi spal sem bolj malo. Staram se,” se je po 15. zmagi Dallasa na 23. tekmi sezone nasmehnil Luka Dončić, ki je nastopil z bolečin hrbtom in oteklim kolenom, med tekmo pa je prejel še udarec v ustnico. “Takšnih tekem se ne izpušča. Ne greš iz igre, želiš igrati proti najboljšim. A v prvi vrsti je to ekipna zmaga, ki ima še toliko večjo težo, saj smo oslabljeni, poleg tega pa smo igrali drugi večer zapored,” je nadaljeval slovenski zvezdnik, ki je še na osmi zaporedni tekmi presegel mejo 30 točk ( tokrat 33), obenem pa je zavidljiva njegova statistika po rojstvu hčerke: 5 tekme, 35,8 točke, 11,3 asistence in 9,8 skoka.

Ne čudi, da je trener Jason Kidd namignil, da bi ga bilo dobro obravnavati kot kandidata za priznanje za najkoristnejšega igralca sezone. “Seveda. Kdo ne bi želel biti MVP?! A prva je ekipa,” je na izziv odvrnil LD 77, vesel četrte zaporedne zmage, s katero Dallas ostaja tik pod vrhom lestvice zahodne konference. Eden od ključev do uspeha je prav Dončićeva vključujoča igra. Tudi tokrat je soigralcem namenil 17 asistenc. Kar nekaj se jih je znašlo med najlepšimi akcijami tekme. “Soigralcem sem pred sezono dejal: ‘Ostanite na svojih mestih, našel vas bom!’ Podam tedaj, ko nasprotnik tega ne pričakuje,” dodaja.

Tokrat je bil med pogostimi naslovniki podaj avstralski prišlek iz beograjskega Partizana in prav tako novopečeni očka Dante Exum, ki v zadnjem obdobju igral veliko in predvsem kakovostno. “Odlična tekma zanj. Ritem, obramba, met … Ne le nocoj. Dober je,” je soigralca pohvali nesporni vodja Dallasa, ki pa je v statistiko tudi tokrat vknjižil tehnično napako. Po tekmi je znova dejal, da si je ni zaslužil, kar zgolj kaže na zaostren odnos s sodniki. Zanje je v zadnjem obdobju večkrat dejal, naj ga pustijo igrati in se tudi pogovarjati s tekmeci.

“To rad počnem,” se je pred dnevi nasmehnil Luka. V nekoliko drugačnem pogovoru pa sta se po tekmi znašla s prvim zvezdnikom gostujoče ekipe in velikanom lige LeBronom Jamesom. Slednji ga je pred odhodom v garderobo objel in mu namenil nekaj besed. “Način, na katerega govori z menoj, je izjemen. Imava odličen odnos, on pa je eden najboljših. Prihajam iz Slovenije. Igrati tekme proti takšnim mojstrom, kakršen je LeBron, je res nekaj posebnega,” se je trenutka dotaknil najboljši slovenski košarkar, ki bo na delu znova v noči na petek, ko se bo Dallas pomeril z Minnesoto, s presenetljivo vodilno ekipo zahodne konference.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje