Dinamo in Zvezda imata težavo, Vipotnika lovi evropska elita

Nogomet 5. Apr 20237:53 1 komentar

Le še dober mesec in pol nas loči do konca slovenske prvoligaške sezone. Jasno je tudi, da bo le še toliko časa v njej zadetke zabijal Žan Vipotnik. Za napadalca Maribora so se namreč v zadnjem obdobju resno ogreli številni evropski klubi. Ne le balkanska velikana Dinamo in Crvena Zvezda, po naših informacijah z vse bolj konkretnimi ponudbami na vrata pisarn Ljudskega vrta trkajo tudi nemški in francoski prvoligaši. Dvomov praktično ni več, odškodnina bo presegla slovenski rekord, vse bolj pa se zdi, da bo Konjičan v prihodnji sezoni nastopal v eni izmed najmočnejših lig sveta.

Ko je Žan Vipotnik v zaključku jesenskega dela sezone začel kot po tekočem traku polniti mreže nasprotnikov v Prvi ligi Telemach, so v Mariboru z zadovoljstvom ugotovili, da so po neuspelem eksperimentu z Rokom Baturino vendarle našli napadalca, ki bo nadomestil slovo lani izjemnega Ognjena Mudrinskega. Slednji je bil med najzaslužnejšimi za to, da so se vijolice po nekaj letih suše znova razveselile slovenskega nogometnega državnega naslova.

A bolj kot je nekdanji fenomen mladinskega pogona vijolic, ki je v mlajših selekcijah podiral strelske rekorde, polnil mreže nasprotnikov, bolj je postajalo jasno, da bo hitro prerasel okvirje slovenske lige. Že pozimi je zanj vladalo ogromno zanimanja, kot se je izkazalo kasneje, je Maribor v tem obdobju za svojega dragulja zavrnil tudi več kot 4 milijone “težko” ponudbo, ki je v pisarne na Mladinski ulici priromala iz daljnega New Yorka, kjer je Vipotnika želel v ligo MLS po poti Mitje Ileniča zvabiti New York City.

Žan Vipotnik je v zadnje pol leta presegel vsa pričakovanja. Foto: Uroš Skaza

Dinamova ponudba še zdaleč ni najboljša

Toda čeprav se je v vodstvu Maribora našel kakšen posameznik, ki je navijal za takojšnjo prodajo Konjičana in zajeten finančni priliv na klubski poslovni račun, je športni direktor Marko Šuler vztrajal pri tem, da vsaj do konca sezone Vipotnik ostane v Ljudskem vrtu. In očitno je imel prav. 21-letnikov debitantski nastop in zadetek v majici z državnim grbom sta namreč spremenila marsikaj. Predvsem pa mariborski 77-ici močno dvignila ceno.

V zadnjih tednih se je tako začelo pojavljati vse več informacij o tem, da si mariborskega napadalca v svojih vrstah želi zagrebški Dinamo, ki bi lahko v posel vključil tudi Marka Tolića. Pogajanja med kluboma so resda stekla, a obe strani še niti približno nista uskladili pričakovanj. Razlog? Tudi to, da v Maribor za najboljšega strelca prve lige prihajajo še bolj mamljive ponudbe, kot je Dinamova.

Kaj o svoji prihodnosti pravi Žan Vipotnik?

V nedavnem Sportklubovem intervjuju se je Žan Vipotnik razgovoril tudi o svoji prihodnosti. Po njegovih besedah vse možnosti pušča odprte, zadeve pa prepušča svojemu agentu. Naš novinar Matic Burazer ga je povabil tudi pred Sportklubove kamere in z njim debatiral o številnih zanimivih temah.

Nemčija, Francija, Portugalska … padel bo rekord

A najdonosnejših ponudb na naslov vijolic ni poslala Crvena zvezda, ki Vipotnika spremlja že nekaj časa, a trenutno ni v finančni situaciji, ki bi ji omogočala več milijonske odškodnine. In nobenega dvoma ni, da bo moral zainteresiran kupec za Vipotnika odšteti kar nekaj milijonov. Nemški Sky namreč v teh dneh poroča o tem, da so se za 21-letnika resno zagreli kar trije Bundesligaši, in sicer Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach in Stuttgart.

“Pogovori še niso v zaključni fazi, a možnosti za to, da bi Vipotnik zaigral v Bundesligi niso majhne,” je poročal Skyev novinar Ben Heckner. In seveda dodal, da bo imela Slovenija v naslednji sezoni med nemško elito zagotovo svojega napadalca. Iz Salzburga se namreč v Leipzig poleti seli Benjamin Šeško.

Toda po naših informacijah bundesliga ni edina izmed najmočnejših petih lig na svetu, v kateri ne samo podrobno spremljajo, ampak tudi s konkretnimi ponudbami lovijo Žana Vipotnika. Zanj so se namreč zelo resno ogreli tudi klubi iz francoske ligue 1, in če smo pred dnevi poročali o tem, da ponudbe za mariborskega golgeterja naraščajo proti številki šest milijonov, so po naših informacijah to številko zdaj že celo presegle!

Zneski, ki se vrtijo okrog Konjičana, naj bi odgnali celo najmočnejše portugalske klube, ki so prav tako preverjali, kakšna bi bila cena za mladega napadalca, ki je v zadnjih mesecih strelsko eksplodiral. In to tako zelo, da se bo slovenski prestopni rekord Ezekiela Hentyja ob odhodu iz Olimpije v moskovsko Lokomotivo (5 milijonov evrov) leta 2016 najverjetneje umaknil na pogorišče zgodovine …

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje