Ronaldo ima dovolj, šejki uresničujejo njegovo željo po spremembi

Nogomet 12. Apr 202312:15
Foto: Profimedia

Začetek arabske zgodbe Cristiana Ronalda je poln vzponov in padcev. Sloviti Portugalec je resda na desetih tekmah savdijskega prvenstva dosegel že enajst zadetkov, a je njegov Al-Nassr po drugi strani padel s prvega mesta prvenstvene lestvice. Ceno za to bo plačal trener Rudi Garcia.

Potem ko je Al-Nassr minuli konec tedna zgolj remiziral s skromno Al-Feiho (0:0), je primat v državnem prvenstvu predal velikemu rivalu Al-Ittihadu, ki ima pred moštvom Cristiana Ronalda zdaj tri točke prednosti. Slabši rezultati v zadnjem obdobju naj bi bili posledica poslabšanja odnosov v slačilnici, še posebej naj bi škripalo na relaciji Ronalda in trenerja Rudija Garcie.

Nekdanji trener Lyona, Lilla in Marseilla se je še nedavno veselil sodelovanja s slovitim Portugalcem, zdaj pa bo očitno pokleknil pod njegovim vplivom. Španska Marca namreč poroča o tem, da je Ronaldo svoje mnenje o tem, da Garcia ni najprimernejši trener za vodenje ekipe, že predal vodstvu kluba. Da si slednje nikakor ne sme dovolit nezadovoljstva nogometaša, za katerega letno klub zapravi kar 200 milijonov evrov, pa je tako ali tako odveč poudarjati.

Rudi Garcia. FOTO: Guliverimages.

Informacije medijev so sicer različne, nekateri so Garcio že prečrtali kot trenerja Al-Nassra, drugi poudarjajo, da ima za rešitev svoje službe na voljo še eno tekmo. Ta bo na sporedu v torek, ko drugouvrščena ekipa savdijskega prvenstva gostuje pri Al Hilalu.