Še eno spoznanje več, da gre za klub poražencev

Nogomet 15. Maj 202420:51 0 komentarjev
Ange Postecoglou, tottenham
Foto: Profimedia

Trener Tottenhama Ange Postecoglou je le še eden v vrsti trenerjev, ki so kmalu po prihodu v beli del Londona spoznali, da gre za klub z zelo trhlimi temelji brez zmagovalne kulture. Po porazu z Manchester Cityjem tega mnenja ni skrival, kakor tudi ne razočaranja.

Obračun med Tottenhamom in Manchester Cityjem je praktično odločil letošnjega angleškega prvaka. To bo po torkovi zmagi, če ne bo v nedeljo ene največjih senzacij zadnjega desetletja, postala zasedba Pepa Guardiole. Še četrtič zapored in šestič v zadnjih sedmih letih.

Po tekmi so proslavljali navijači obeh ekip, naj se sliši še tako nenavadno. Čeprav je bil Tottenham še povsem v boju za četrto mesto in s tem uvrstitev v ligo prvakov, ki pomeni tako veliko finančno injekcijo kot v očeh nogometašev tudi precej bolj mamljivo nogometno sredino, tokrat na podporo s tribun niso mogli računati. Navijačem je več pomenila nesreča velikih tekmecev iz severnega dela Londona, kot uspeh lastnega kluba.

“Ali gledaš, Arsenal?” je donelo s tribun po porazu z 0:2, ki so ga navijači Tottenhama proslavljali kot zmago. City je namreč s tremi točkami prevzel prednost na lestvici in bo v nedeljo na svoji zelenici proti West Hamu zgolj še potrjeval novo zvezdico.

Ange Postecoglou je bil po tekmi besen kot ris. “Zadnjih 48 ur je razkrilo, da so temelji kluba precej trhli. V klubu in zunaj njega. Povsod. To je bilo zanimivo spoznanje. Gre za moje opažanje. Več vam ne bom povedal. Sami lahko ocenite,” je dejal v Grčiji rojeni Avstralec.

Foto: Profimedia

Prišel po zmago, navijači želeli poraz

Na zapise po družbenih omrežjih in pozive navijačev, naj Tottenham tekmo izgubi, da ne bi do naslova pomagal večnim tekmecem, je opozarjal že pred obračunom. “Ne razumem tega, nikoli ne bom. Razumem rivalstvo, bil sem del enega največjih med Glasgow Rangers in Celticom, a tega, da svoji ekipi privoščiš poraz, ne bom nikoli razumel,” se je čudil Ange.

Med tekmo je nato povsem izgubil živce, ko ga je eden od navijačev za domačo klopjo ves čas pozival, naj izgubi tekmo. Postecoglou je imel dovolj in mu jih pošteno napel.

“Očitno sem narobe ocenil položaj, kaj je pomembno in kakšna pot nas čaka, da postanemo zmagovalna ekipa. Zato sem tudi tukaj. Hočem zmagovati in biti uspešen,” je nadaljeval Ange.

Pred njim sta do spoznanja, da je potrebno spremeniti celotno kulturo, od prvega do zadnjega v klubu, prišla že Antonio Conte in Jose Mourinho. Ange Postecoglou je naslednji v vrsti trenerjev, ki se spopada s tem izzivom.

V vseh teh letih se ni spremenilo veliko. Kot je že pred 20 leti ugotavljal Thierry Henry, ko je Arsenal na nekdanjem stadionu Tottenhama za potrditev naslova potreboval zgolj neodločen izid, ki ga je tudi iztržil: “Proslavljajo remije. To je njihov standard.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!