Se Zoran Zeljković vrača v Koper? Odločitev je padla

Nogomet 22. Maj 202412:00 > 12:10 1 komentar
Zoran Zeljković
Zoran Zeljković. Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Kopra so na zadnji tekmi sezone po pravi drami ostali brez 4. mesta v Prvi ligi Telemach, ki morda vendarle prinaša evropsko vozovnico. V klubu so medtem že sprejeli odločitev, kdo bo ekipo vodil v naslednji sezoni.

Koprska sezona 2023/2024 je s končnim 5. mestom dobila jasno oznako – neuspešna.

Razlogov je več, kanarčki so odlično začeli sezono, nato pa se je vse začelo podirati s selitvijo Zorana Zeljkovića na klop ljubljanske Olimpije. Ekipa je izgubila rdečo nit, Safet Hadžić in Aleksander Radosavljević je nista uspela stabilizirati, to je ob koncu sezone uspelo šele Oliverju Bogatinovu, ki pa na koncu vendarle ni uspel ujeti četrtega mesta. Slednje bi Primorcem podaljšalo upe na evropsko poletje.

Oliver Bogatinov
Oliver Bogatinov. Foto: Aleš Fevžer

Različni mediji so v dneh pred zaključkom sezone že izpostavljali, da se na klop Kopra v naslednji sezoni vrača Zoran Zeljković, ki je medtem zaključil svoje delo v zmajevem gnezdu. To drži? Kdo bo Koper vodil v naslednji sezoni? Besedo ima predsednik kluba Ante Guberac.

“Absolutno ni nikakršnega dvoma. Ekipo bo v naslednji sezoni vodil Oliver Bogatinov. Njegova naloga je bila stabilizacija ekipe, in to mu je uspelo. Ekipa je pod njegovim vodstvom izgledala precej, precej bolje. Če ne bi bilo sodniškega ‘masakra’, bi bili na koncu četrti, to pa je glede na vložke Celja, Maribora in Olimpije uspeh. Dokler ti klubi vlagajo takšne vsote denarja, je četrto mesto uspeh. To nam žal ni uspelo, peto mesto seveda za nas ni dovolj, naslednjo sezono želimo biti boljši. Zakaj bi menjal trenerja, ki bi brez sodniškega ‘masakra’ končal na četrtem mestu?” v svojem slogu odgovarja prvi mož primorskega prvoligaša.

Ante Guberac
Oliver Bogatinov je dobil zaupnico Anteja Guberca. Foto: Uroš Skaza

Daljši pogovor s predsednikom Kopra, v katerem je pokomentiral tudi odmevne besede Damirja Skomine v oddaji Pod prečko, dotaknil pa se je tudi prihodnosti FC Koper, boste lahko na naši spletni strani prebrali jutri zjutraj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje