Astronomski prestop srbskega golgeterja je tudi potrjen

Nogomet 29. Jan 20227:33 > 8:03 1 komentar
Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Prvi strelec italijanskega prvenstva Dušan Vlahović je sedaj tudi uradno član Juventusa. Srbski nogometaš je včeraj prišel v Torino, kjer je takoj opravil zdravniški pregled in nato podpisal pogodbo s staro damo.

Napadalec, ki je prav včeraj ob podpisu dopolnil 22 let,  je v letošnji sezoni za Fiorentino na 21 tekmah dosegel že 17 prvenstvenih golov in si na lestvici najboljših strelcev deli prvo mesto s Cirom immbilejem iz Lazia. Temu primerna je zato tudi odškodnina, ki so jo za mladega zvezdnika prejeli pri klubu iz Firenc.

Torinčani bodo na bančni račun vijoličnih nakazali kar 68 milijonov evrov, še dodatnih sedem pa naj bi prejeli v primeru nogometaševih dobrih predstav.

Zajetno povišico bo sicer prejel tudi nogometaš.

Juventus mu namreč za naslednja štiri leta in pol ponuja sedem milijonov evrov na leto, končna plača pa bo ob različnih dodatkih zelo verjetno še precej višja.

Fiorentina je zamenjavo za srbskega napadalca našla pri Baslu. V Firence se namreč seli 23-letni Brazilec Arthur Cabral. Cena naj bi bila približno 15 milijonov evrov.

Gosens iz Atalante v Inter

Milanski Inter je potrdil, da je sklenil dogovor z nemškim nogometašem Robinom Gosensom, ki je bil doslej član Atalante. Sedemindvajsetletnik, ki vse od septembra zaradi poškodbe ni igral, naj bi po koncu te sezone z Interjem podpisali pogodbo do konca sezone2025/26. Pri Inerju naj bi za zanj odšteli 22 milijonov evrov ter tri milijone bonusov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje