Prišel, videl, zmagal … in odšel

Nogomet 29. Maj 202319:03 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis je potrdil, da bo glavni trener Luciano Spalletti po koncu sezone odstopil in si vzel enoletni premor.

64-letni Spalletti je na klopi Napolija od julija 2021 in ima še eno leto pogodbe, potem ko je v tej sezoni klub popeljal do prvega naslova v serie A po 33 letih. Vendar bo poleti predčasno zapustil klub.

“Je svoboden človek. V življenju moraš biti radodaren, nikoli ne pričakujem ničesar v zameno. Dal nam je veliko, zahvaljujem se mu, zdaj je prav, da še naprej počne to, kar rad počne,” je povedal De Laurentiis.

Napoli se je v tej sezoni pod Spallettijem prav tako uvrstil v četrtfinale lige prvakov, nato pa izpadel proti AC Milanu.

Izjemno vzdušje v Neaplju

Spalletti, ki si je pred kratkim v spomin na naslov dal narediti tetovažo na roko, je po nedeljskem remiju 2:2 v Bologni dejal: “Za izgradnjo sezone, v kateri smo osvojili scudetto, potrebuješ prispevek vseh. Zagotovo sta toplota in ljubezen Neapeljčanov tisto, kar je naredilo razliko.”

“Neapelj mi je očitno zlezel pod kožo in po teh dveh letih sem iz njega izvlekel tisto, kar sem že imel v sebi. To mesto, ta skupina, ti ljudje, vsi si zaslužijo srečo, ki jo doživljamo,” je še dodal 64-letni strateg v odhodu.

Spallettijeva zadnja tekma na čelu Neaplja bo 4. junija doma proti Sampdorii.