Spalletti naslov Napolija proslavil s prvo tetovažo (FOTO)

Nogomet 27. Maj 202311:50 1 komentar
Spaletti si je dal duška; FOTO Profimedia

Italijanski nogometni strokovnjak Luciano Spalletti je na svojevrsten način obeležil letošnjo zmago z Napolijem v Serie A. Pri 64 letih se je trener sinjemodrih odločil za prvo "poslikavo" svojega telesa.

Glavni mož strokovnega štaba, ki je Napoli popeljal do prvega “scudetta” po letu 1990, si je šel izdelat tetovažo!

Prva zmaga v državnem prvenstvu po 33 letih terja posebne poteze, česar se Spalletti še kako dobro zaveda. Po večdnevnem proslavljanju šampionskega naslova je “mister” odšel do studia, kjer so mu na levo roko vtetovirali grb Napolija, italijansko zastavo in številko 3, ki simbolizira tretji naslov prvaka za moštvo izpod Vezuva v zgodovini kluba.

Fotografijo je po izdelavi na družbenem omrežju objavil avtor stvaritve, mojster tetoviranja, Valentino Russo, ki je pri sebi gostil tudi številne druge slavne italijanske športnike, kot na primer Gianluigija Donnarummo, Giovannija Di Lorenza, Leandra Paredesa in Maura Icardija.

To ni edini način, na katerega se je priljubljeni Spalletti poklonil naslovu državnega prvaka. Trener Neapeljčanov je prejšnji teden bočni del osebnega vozila (Fiat Panda) dal prebarvati v skladu s klubskimi barvami.

Spalletti je Napoli prevzel predlani, potem ko je kot trener dve leti pavziral ter že v drugem poskusu na čelu kluba osvojil tako dolgo pričakovano trofejo. Tekom sezone je dal medijem večkrat na znanje, da se poleti namerava od kluba posloviti. Za Italijana je to največji uspeh kariere, v preteklosti je z Romo osvojil italijanski pokal in superpokal, z Zenitom pa se je dvakrat razveselil zmage v državnem prvenstvu ter po en ruski pokal in superpokal.