Šeško v družbi Messija in Ronalda

Nogomet 26. Sep 202218:15 1 komentar
Benjamin Šeško. FOTO: Profimedia.

Sijajna predstava na tekmi proti Norveški je Benjamina Šeška spet porinila v središče pozornosti svetovne nogometne javnosti, kar potrjuje tudi pogled na Transfermarkt. V zadnjih dneh je 19-letni slovenski vzhajajoči zvezdniki med najbolj iskanimi nogometaši te priznane spletne strani, ki določa tržne vrednosti nogometašev in ponuja številne statistike.

Sedemkratni dobitnik zlate žoge Lionel Messi, petkratni dobitnik najprestižnejše individualne nogometne nagrade Cristiano Ronaldo in norveški stroj za gole Erling Haaland so, v tem vrstnem redu, med najbolj iskanimi nogometaši na spletni strani Transfermarkt razvrščeni od prvega do tretjega mesta.

Na četrtem in petem najdemo dvojec, ki je ravno te dni prestopil v Združene arabske emirate, in sicer Maročana Adela Taarabta, ki je nazadnje igral za lizbonsko Benfico, in Brazilca Alana, ki se na vzhod seli iz Evertona. Šesti je belgijski branilec Jason Denayer, na sedmem mestu pa Benjamin Šeško. Mesto za njim najdemo angleškega bisera v vrstah Borussie Dortmunda, ki ga povezujejo s selitvijo v Real Madrid, Juda Bellinghama.

Za Janom Oblakom zaostaja “le” še za 20 milijonov evrov

Odlična sobotna predstava ob zmagi nad Norveško z 2:1 v Stožicah, ki jo je začinil z asistenco in sijajnim golom za tri točke, je poskrbela, da je v teh dneh na Transfermarktu marsikdo preverjal Šeška, ki je bil še včeraj na tej lestvici celo na petem mestu.

Šeška so pri Transfermarktu – ne obiskovalci, ampak administratorji te ene najbolj obiskanih spletnih nogometnih strani – sicer “obravnavali” že pred kratkim. Njegova tržna vrednost je kot posledica dobrih iger in 24 milijonov evrov vrednega prestopa v RB Leipzig, do katerega bo prišlo prihodnje poletje, prejšnji teden z desetih skočila na 20 milijonov evrov.

Po novem je tako najbolj vreden nogometaš avstrijske Bundeslige, na drugem mestu “najdražjih” slovenskih nogometašev pa se je vodilnemu Janu Oblaku približal na vsega 20 milijonov evrov. Vrednost prvega zvezdnika slovenskega nogometa, ki že vrsto let navdušuje med vratnicama madridskega Atletica, pred dvema letoma pa je bil vreden kar sto milijonov evrov, je namreč prejšnji teden padla s 45 na 40 milijonov evrov.

Benjamin Šeško na tekmi proti Norveški:

Asistenca:

Gol:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje