Slovenci obnoreli Dinamo, tarča Zagrebčanov tudi Celar

Nogomet 12. Jun 20248:00 0 komentarjev
Žan Celar
Žan Celar. Foto: Aleš Fevžer

Serijski hrvaški prvak Dinamo si očitno to poletje želi zagrebški nogometni ponos obarvati v slovenske barve. Klubski projekt oziroma tarča številka ena je Adam Gnezda Čerin, še bolj kot Andraž Šporar pa je zadnje dni v hrvaški prestolnici aktualno ime Žana Celarja.

Nogometna zgodovina nas uči, da so Slovenci v preteklosti že pisali odmevne zgodbe šampionskih dni zagrebškega Dinama. V novejši je najmočnejši pečat pri Zagrebčanih pustil Petar Stojanović, ki je v petih sezonah na stadionu Maksimir osvojil prav toliko državnih naslovov, kaj lahko pa se zgodi, da se bo po podobni poti v naslednjih tednih odpravil še kakšen njegov reprezentančni soigralec.

Že nekaj časa ni več skrivnost, da so Zagrebčani resno zagrizli v jabolko, ki nosi ime Adam Gnezda Čerin. Slovenski reprezentančni vezist je v dresu grškega Panathinaikosa in naše izbrane vrste naredil ne en, ampak dva koraka naprej v karieri, Dinamo pa si želi postati naslednja stopnička na nogometni poti 25-letnika. In to si želi tako močno, da je slovenski reprezentant na njihovem seznamu poletnih prestopnih želja označen s številko ena.

Hrvaški in grški mediji tako te dni kar tekmujejo o tem, kdo bo ponudil več informacij o zakulisnem dogajanju pri morebitnem prestopu nekdanjega člana Domžal. Naši viri pravijo, da je situacija na točki, ko je ponudba Dinama za Čerina absolutno mamljiva, Zagrebčani pa sedijo za pogajalsko mizo s predstavniki Panathinaikosa in iščejo znesek, ki bi enim in drugim ustrezal za izpeljavo posla.

Adam Gnezda Čerin
Bo Adam Gnezda Čerin Grčijo zamenjal za Hrvaško? Foto: Aleš Fevžer

Zanimiva tudi dva reprezentančna napadalca

Grški mediji so v zadnjih dneh javnosti predstavili tudi informacije o tem, da Dinamo lovi še enega slovenskega reprezentanta, ki igra za Panathinaikos – Andraža Šporarja. Ta posel se zdi trenutno precej manj realen, kot je prestop Gnezde Čerina, toda Zagrebčanom kar ne zmanjka idej, kateri slovenski nogometaši bi bili primerni za dres kluba iz hrvaške prestolnice.

Kot so nam zaupali naši hrvaški viri, je ena izmed idej oziroma potencialnih okrepitev v konici napada Dinama tudi Žan Celar. Slednji ima za seboj odlično sezono v švicarskem Luganu, v vseh tekmovanjih je za črno-bele zabil kar 21 golov in bil izbran v idealno enajsterico tamkajšnjega prvenstva.

Žan Celar
Žan Celar v dresu Lugana. FOTO: Profimedia

Interesa za usluge slovenskega reprezentanta na nogometni tržnici po takšni sezoni ne manjka, sploh ker nekdanji član Maribora vstopa v zadnje leto pogodbe z Luganom. Eden izmed klubov, ki si Celarja želi v svojih vrstah, je po naših informacijah tudi Dinamo. Klub iz Zagreba bi bil s svojim renomejem, predvsem pa zagotovljenim igranjem (vsaj) v ligi Evropa zagotovo sijajna priložnost za dokazovanje 25-letnika, ki bi tako sijajno strelsko sezono okronal še z odmevnim prestopom.

Prihaja Euro, prihaja fantasy

Pred vrati je eden od športnih vrhuncev leta 2024  – evropsko nogometno prvenstvo. Poglobljeno ga bomo spremljali tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!