Solskajer je preteklost, sedanjost in prihodnost Uniteda

Nogomet 24. Jul 202113:22
Rdeči vragi so izjemno odprli sezono. foto: Guliverimage.

Norveški strateg Ole Gunnar Solskajer je z Manchester Unitedom podaljšal pogodbo, ta ga na klub zdaj veže do konca sezone 2023/24, z možnost podaljšanja še za eno leto.

“Vznemirjen sem. Zelo sem vesel, da mi je bilo izkazano takšno zaupanje. Pred mano je še veliko dela, prav tako se bo vlagalo v naš center za trening, tudi v stadion Old Trafford, želim si biti del tega. V zadnjih letih smo se precej izboljšali in želim si napraviti še korak naprej,” je ob podpisu dejal 48-letni Norvežan.

Še brez lovorike

Naslednji korak so lovorike. Na klopi Uniteda je od 19. decembra 2018, a lovorike v tem času še ni osvojil. V prvi in nepopolni sezoni je v prvenstvu zasedel šesto mesto, nato tretje in v lanski sezoni drugo, ko je zaostal le za mestnim tekmecem Cityjem.

V FA pokalu se je najdlje uvrstil v predlanski sezoni, ko je izpadel v polfinalu. Medtem ko je v Evropi v svoji prvi sezoni na klopi končal v četrtfinalu Lige prvakov, lani v polfinalu Evropske lige in bil minulo sezono poražen v finalu.

“Težko rečem, da sem navdušen nad dosedanjimi dosežki, saj nismo osvojili lovorike, a viden je napredek in mislim, da je ekipa v precej boljšem položaju. Dovolj močni smo za naslednji izziv,” je dodal Ole Gunnar Solskjaer, ki je za United od leta 1996 to 2007 zaigral na 366 tekmah in dosegel 126 golov.

“Naša zgodovina. Naša sedanjost. Naša prihodnost,” so ob objavi novice zapisali pri Unitedu, ki je priden tudi na nogometni tržnici. Pred dnevi so končno tudi potrdili prihod Jadona Sancha, ki se je v Manchester preselil iz Borussie Dortmund za 85 milijonov evrov odškodnine.

Komentari

Vaš komentar