V Ljubljani se obeta nov nogometni spektakel

Nogomet 8. Maj 202312:23 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Z Nogometne zveze Slovenije prihajajo informacije, da je za junijsko tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 med Slovenijo in Dansko prodana že več kot polovica vstopnic. Vse kaže, da bo stadion Stožice poln.

Čeprav je do tekme z Dansko, ki 19. junija v Stožicah, več kot mesec dni, je pošlo že več kot 8.000 vstopnic, so nam potrdili na Nogometni zvezi Slovenije.

Varovancem Matjaža Keka je po dobrem začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 – zmagali so v Kazahstanu in tri točke pričakovano osvojili tudi na domači tekmi proti San Marinu – očitno uspelo prepričati slovensko nogometno javnost.

Vse kaže, da bodo imeli na naslednji domači tekmi proti favoritu kvalifikacijske skupine H, v kateri so trenutno na vrhu, super podporo. Predvidevati gre, da bo stadion Stožice, katerega polna kapaciteta je 16.038 gledalcev, poln. Sploh, če bodo Jan Oblak in soigralci prinesli pozitiven rezultat s tekme na Finskem, kjer bodo gostovali tri dni pred tem.

Kako je bilo na zadnjih tekmah?

Stožice so bile sicer spodobno zasedene že na zadnjih tekmah slovenske nogometne reprezentance, toda z napako. Na marčevski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti San Marinu je bilo 10.282 gledalcev.

Septembra je na tekmo lige narodov proti Norveški prišlo 14.824 gledalcev, velik delež jih je prišel v živo videti enega največjih zvezdnikov svetovnega nogometa Erlinga Haalanda, medtem ko je bila junija proti Srbiji velik delež od 13.782 navijačev odet v barve gostujoče reprezentance.

Lestvica skupine H kvalifikacij za evropsko prvenstvo je po dveh odigranih krogih sicer takšna: Slovenija 6, Danska 3, Kazahstan 3, Finska 3, Severna Irska 3 in San Marino 0 točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!