Turška smer Maribora je odprta: bo to nova vijolica?

Nogomet 10. Jun 202419:00 0 komentarjev
James Furlong
James Furlong. Foto: Profimedia

Nogometaši Maribora so začeli priprave na novo sezono. V ozadju pa se pripravlja kadrovska križanka za novo sezono, ki jo pišejo tudi turški partnerji. Iz Hull Cityja bi se tako pod Kalvarijo kaj lahko preselil bočni branilec James Furlong.

26 izbrancev slovenskega selektorja Matjaža Keka se jutri odpravlja na pot proti evropskem prvenstvu v Nemčiji, prav toliko nogometašev pa je danes v Ljudskem vrtu opravilo prvi trening NK Maribor pred začetkom nove sezone.

Po prvotnem načrtu bi se morala sicer pod taktirko Anteja Šimundže zbrati 27 igralcev, a so iz tabora vijolic sporočili, da je zaradi hude poškodbe kolena Tine Čuk te dni prestal operacijo in bo z zelenic predvidoma odsoten pol leta. S koncem sezone so se sicer od Ljudskega vrta poslovili Itsuki Urata, Nemanja Mitrović, Aleks Pihler in Marko Zalokar. Jasno, na pripravah ni niti Josipa Iličića in Pijusa Širvysa, ki sta del slovenske oziroma litovske reprezentance.

Kmalu tudi novinci

Ko je govora o novi sezoni Mariborčanov, del ekipe zagotovo ne bo Erico Castro, ki je uradno še vedno član Maribora, a klub nanj ne računa več. Pričakovati gre tudi odhode Marina Laušića, Marka Kolarja in Luke Uskokovića, lahko se zgodi, da bo nov izziv iskal tudi Menno Bergsen.

Ekipa bo tako doživela precejšnje prevetritve, navijači pa še čakajo imena novincev v vijoličastem dresu. “Upam, da bomo že pred začetkom priprav lahko predstavili nekatere okrepitve. Tri ali štiri,” je v intervjuju za Sportklub prejšnji teden razmišljal športni direktor štajerskega ponosa Marko Šuler. Kot smo razkrili, je ena od osrednjih tarč vijolic njihov nekdanji član Robert Voloder.

Marko Šuler
Marko Šuler ima te dni polne roke dela. Foto: Uroš Skaza

Bo Ljudski vrt prvič v zgodovini pozdravil Irca?

Prvi kadrovnik Maribora je hkrati napovedal, da lahko v Ljudskem vrtu pričakujemo tudi nekaj okrepitev, ki bodo ‘posledica’ novega turško-mariborskega sodelovanja. In prav lahko se zgodi, da bo ena od njih bočni branilec James Furlong.

Gre za 21-letnega Irca, ki je član Hull Cityja. Lastnik slednjega je turški partner NK Maribor Acun Ilicali. Furlong je kariero začel v domači ekipi Shamrock Rovers, kot najstnik pa se je preselil v Anglijo in oblekel dres Brightona. Za galebe z južne angleške obale je zbral en članski nastop v ligaškem pokalu, nato pa se je lani poleti preselil k tigrom.

James Furlong
James Furlong v dresu irske reprezentance. Foto: Profimedia

Občasni mladi irski reprezentant je imel v lanski sezoni težave s poškodbo kolena, zdaj pa išče novo sredino, v kateri bi nadaljeval svoj nogometni razvoj. Jo bo našel v Ljudskem vrtu? Mariborčani iščejo nove moči na položaju levo v obrambi, Itsuki Urata je odšel, Gregor Sikošek se vrača po hudi poškodbi, Mark Strajnar pa bo verjetno minute v naslednji sezoni nabiral kot posojen nogometaš vijolic.

“Zadeve so razdelane, s športnim direktorjem imava cilj. Želja je, da bi imeli 90, 95% ekipe na voljo že do 17. junija, ko se selimo v pripravljalno bazo v Prekmurju. Kakovost pri novincih je ‘samoumevna’, to je osnova. Treba pa je imeti v Mariboru nekaj več tudi glede značajskih lastnosti,” je na medijskem druženju pred začetkom priprav poudaril Ante Šimundža. Ga bo James Furlong prepričal v to, da je pripravljen nositi težo vijoličastega dresa?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!