Velika smola za Jako Bijola

Nogomet 30. Nov 202310:06 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Eden od stebrov obrambe slovenske nogometne reprezentance Jaka Bijol bo zaradi zloma stopalnice z igrišč odsoten več tednov.

Manj kot teden dni po tem, ko se je s slovensko nogometno reprezentanco uvrstil na evropsko prvenstvo, je enega od stebrov obrambe zasedbe selektorja Matjaža Keka Jako Bijola doletela precejšnja smola. Stiriindvajsetletni branilec se je na nedeljski prvenstveni tekmi svojega Udineseja in Rome poškodoval, kasnejši zdravniški pregled pa je pokazal, da je poškodba vse prej kot nedolžna.

Kot so v sredo sporočili iz videmskega kluba, si je Bijol zlomil stopalnico leve noge, zaradi česar bo z igrišč odsoten kar nekaj časa. Koliko, pri Udineseju niso sporočili, saj naj bi zdravniško osebje kluba natančnejšo oceno podalo v naslednjih tednih, a kot pišejo italijanski mediji, naj bi okrevanje slovenskega reprezentanta skoraj zagotovo trajalo več tednov.

Športni časnik EkipaSN medtem poroča, da Korošec letos ne bo več stopil na igrišče, saj se že nekaj že nekaj časa ubada z bolečino v stopalu. Zaradi tegabo menda moral celo na operacijo, posledično pa se bo močno podaljšal tudi njegov čas okrevanja, ki naj bi znašal približno tri mesece.

Bijol in njegovi reprezentančni kolegi bodo to soboto sicer v nestrpnem pričakovanju žreba skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji, ki si ga boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!