“Šov” vratarja Uniteda, ki ga že dolgo nismo videli (VIDEO)

Evropa 29. Nov 202321:45 1 komentar

Manchester United, ki v zadnjem času vsaj v rezultatskemu smislu niza pozitivne izide, je v 5. krogu lige prvakov v Istanbulu lovil zmago in nujne tri točke, a je vratar Andre Onana lastnoročno poskrbel, da Angleže v izločilne boje pelje le še čudež.

Rdeči vragi so kljub temu, da je Galatasaray imel več od igre, povedel z 2:0. Najprej je v polno zadel Alejandro Garnacho, nato še kapetan Bruno Fernandes, a Turki so se ravno po zaslugi Kamerunca v vratih Uniteda vrnili v igro.

Z na videz nenevarnega prostega udarca je Andreja Onano presenetil Hakim Ziyech. Maročan je udaril v vratarjev kot, Kamerunec pa je padel na kolena in pojedel prvi zadetek.

United je v deseti minuti drugega polčasa znova povedel za dva zadetka. Po bliskovitem protinapadu je v polno zadel Scott McTominay, a tudi to ni bilo dovolj, da bi United mirno pripeljal tekmo do konca.

FOTO: Profimedia

Zakaj ne? Razlog je Onana. Sedem minut kasneje je ponovno v slogu pionirja reagiral pri novem prostem udarcu Ziyech. Kamerunec je skočil v zrak, žoga ga je zadela v roko in končala za njegovim hrbtom.

Njegovega šova s tem še ni bilo konec. Slabih deset minut kasneje je slabo posredoval tudi pri strelu Kerema Akturkogluja. Čeprav je bil tukaj še najmanj kriv, bi lahko Onana tudi pri tem strelu veliko bolje posredoval.

Vrhunci tekme v Istanbulu:

Še nikoli tako slabo, kar sedem napak Onane

Po tekmi se je po družbenih omrežjih usula statistika, ki Unitedu ne bo v ponos. Še nikoli nobena angleška ekipa po petih krogih skupinskega dela ni prejela 14 zadetkov, po sezoni 2018/19 pa še ni bilo vratarja, ki bi naredil sedem napak, ki bi se končale za zadetkom.

Onana je v letošnji ligi prvakov zares katastrofalen, zanimivo pa je, da je v premier league s petimi tekmami, ko ni prejel zadetka, vodilni vratar angleškega prvenstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje