Velike skrbi Hrvatov ob Modrićevem jubileju (VIDEO)

Nogomet 15. Okt 202322:40 1 komentar

Wales je na domači zelenici z 2:1 odpravil Hrvaško in tako močno zapletel boj za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2024 v skupini D. Turki so z odigrano tekmo več šest točk pred obema, medtem ko imajo Valižani boljši medsebojni izkupiček od Hrvatov.

Luka Modrić je v Cardiffu znova pisal zgodovino hrvaškega nogometa. Zabeležil je že svoj 170. nastop za naše južne sosede, kar je seveda absolutni rekord “ognjenih”, hkrati se je po številu reprezentančnih nastopov na večni lestvici povzpel v top 15. Hrvaška je upala na zmago, ki bi jo z nogo in pol že poslala na EP 2024, a se večer ni razpletel po željah njihovega kapetana.

V drugem polčasu je z dvema goloma zablestel Harry Wilson. Hrvati so se zdeli praktično že premagani, a je po napaki sodnikov znižal Mario Pašalić in poskrbel za napeto nadaljevanje. Gostje so zadeli po podaji iz kota, ki pa ga zaradi predhodnega prepovedanega položaja ne bi smelo biti. V zaključku so tretji z lanskega svetovnega prvenstva pritisnili, a ostali brez izenačenja ter utrpeli drugi zaporedni poraz. V četrtek jim je mero ob otvoritvi stadiona v Osijeku vzela še Turčija.

Luka Modrić je odigral že 170 tekem za člansko reprezentanco Hrvaške. Foto: Profimedia

Tako je zdaj boj za mesto na prvenstvu stare celine v skupini D povsem odprt. Turki (16 točk) so z visoko zmago proti Latviji praktično že uvrščeni, medtem ko so v dvoboju Wales – Hrvaška zdaj v predosti prvi, saj imajo ob enakem številu točk (10) boljši medsebojni izkupiček.

Wales bo novembra igral še v Armeniji in doma proti Turkom, medtem ko Hrvate čaka pot v Latvijo in zaključek na domači zelenici proti Armencem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje