Vratar svetovnih prvakov se je posipal s pepelom

Nogomet 9. Mar 202318:41 0 komentarjev
Emiliano Martinez in gesta, s katero je razburil po finalu v Katarju. FOTO: Guliverimages.

Vratar Argentine Emilano Martinez je priznal, da obžaluje svoje obnašanje po zmagi nad Francijo v finalu svetovnega prvenstva v Katarju.

Emiliano Martinez je bil eden glavnih junakov Argentine na svetovnem prvenstvu ob koncu lanskega leta. Zelo se je izkazal tudi v finalu proti Franciji, ko je najprej tik pred koncem tekme ob izenačenem rezultatu obranil sijajno priložnost Randala Kola Muanija, potem pa obranil tudi odločilen strel Kingsleyja Comana pri enajstmetrovkah.

Martinez je bil izbran tudi za najboljšega vratarja zadnjega mundiala, prav zaradi te nagrade pa se je znašel v središču pozornosti. Ko jo je prejel, se je namreč odzval na neprimeren način in poskrbel za gesto, s katero je pokazal precej nespoštovanja in dvignil veliko prahu.

“To je bila neumnost. Nekaj, na kar nisem ponosen. Glede na to, na kakšne kritike sem po tem naletel, je jasno, da bi bilo bolje, če bi se zadržal,” je v pogovoru za spletno stran Goal.com povedal 30-letni član Aston Ville, ki je bil nedavno s strani Fife izbran tudi za najboljšega vratarja leta na svetu.

O norčevanju iz francoskega zvezdnika Kyliana Mbappeja, ki je sledilo v dneh po finalu, ni spregovoril. “Gesta z nagrado za najboljšega vratarja je edini dogodek iz Katarja, ki ga obžalujem,” je bil jasen Martinez.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!