Znana je prva tekma Eura, ki jo bo sodil Slavko Vinčić

Euro2024 13. Jun 202418:30 0 komentarjev
slavko vinčić
Foto: Guliverimage

Slovenski nogometni sodnik Slavko Vinčić je hitro prejel prvo delegiranje na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji, ki se bo začelo v petek. Slovenski delilec pravice bo prvič na delu v soboto, ko bo sodil tekmo med Madžarsko in Švico. Dvoboj skupine A v Kölnu se bo začel ob 15. uri.

V vlogi pomočnika sodnika bosta njegova rojaka Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Rade Obrenović. Slovenec bo na čelu tudi v video sobi, kjer bo glavni Nejc Kajtazović, video pomočnika pa bosta Poljaka Bartosz Frankowski in Tomasz Kwiatkowski.

Vinčić je sicer z enako trojko v začetku meseca sodil tudi finale elitne lige prvakov med Real Madridom in Borussio Dortmund.

Petkovo uvodno dejanje EP med Nemčijo in Škotsko bo sodil Francoz Clement Turpin, znani pa sta še preostali ekipi za sobotni tekmi. Dvoboj Španija – Hrvaška pripada angleškemu sodniku Michaelu Oliverju, tekmo Italije in Albanije pa bo sodil domačin Felix Zwayer.

Prihaja Euro, prihaja fantasy

Pred vrati je eden od športnih vrhuncev leta 2024  – evropsko nogometno prvenstvo. Poglobljeno ga bomo spremljali tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!